Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

1 hónapos baba napirendje

1 hónapos baba napirendje

1 hónapos baba napirendje 

 

És megszületett! Néhányunknak az első gyermek, másoknak pedig egy újabb tündéri jövevény érkezése!

Pár nap után hazaengednek a kórházból és megkezdődik a nagybetűs KALAND! Na igen, de mégis mit remélhetünk, mit várhatunk ettől az időszaktól.

 

1 hónapos baba napirendje - etetések

1 hónapos baba esetében még nem igazán beszélhetünk napirendről, hiszen amikor a babád valóban újszülött még, az evés-alvás kettőse határozza meg a napjaitokat. Ez a legtöbb családban általában kb. 3 órás váltásokat jelent.

A mai szemlélet szerint cicizés vagy táplálás, majd alvás, ez a 2 tevékenység váltja egymást.

 

Jótanács ! : Amennyiben anyatejes a picid és van elég anyatejed, javasolt minden nap lefejni 1-2 extra adagot is, hogy tudj pihenni.

Hidd el éjszaka nagyon jól fog esni, ha nem kell mindig 2-3 óránként felkelned, hanem van kéznél 1 adag, amivel a párod, vagy más családtag meg tudja etetni, míg te is próbálsz pihenni.

Ez természetesen igaz a tápszeres babáknál is. Hagyj magadnak időt a pihenésre is és bátran kérj segítséget másoktól! 

 

1 hónapos baba napirendje - altatások

 

Ha sír a baba akár ébren van, akár az alvásból kel, biztos hogy valami baja van. Ebben az időszakban még nem beszélhetünk hisztiről, ekkor még nem fogja fel, hogy a sírással befolyásolhatja a dolgok menetét... :) Tehát ha sír, valami gondja van. Lehet hogy éhes, vagy szomjas, esetleg tele a pelus, vagy fáj a pocak.

Ezeket ellenőrizd le következetesen és próbáld meg ringatással, büfiztetéssel, simogatással, becézgetéssel megnyugtatni. Halkan énekelhetsz neki. 

Sok babánál beválnak az úgynevezett "fehér zaj", pl. eső vagy víz csobogása. Ilyeneket a Youtube-n találhatsz sokfélét.

 

1 hónapos baba napirendje, altatás

 

1 hónapos baba napirendje - az első séták

 

Jó idő esetén 1-2 hét után meg lehet tenni az első kisebb sétákat a friss levegőn. Az újszülöttek nagy többsége kifejezetten szereti a levegőn alvást, így sokunknál ez egy újabb lehetőség lesz az altatásra.

Érdemes beszerezned néhány babakocsi kiegészítőt, amivel komfortosabbá és biztonságosabbá teheted a levegőn töltött időt. Tavasszal és nyáron egy rovarháló megóv a csípésektől. 

Ősszel burkold a picit egy meleg és puha babakocsi takaróba, amit igény szerint egy mozdulattal ki is nyithatsz, ha melegebbre fordulna az idő.

Télen pedig elengedhetetlen egy bundazsák használata, hiszen a csecsemőknél még nem alakult ki a hőszabályozás, és egyébként is a test melegéhez vannak szokva.  

 

1 hónapos baba napirendje - fürdetések

 

Ahogy említettem ekkor még nem beszélhetünk igazán napirendről, talán az egyetlen kivétel ez alól a fürdetés.

Ezt te tudod szabályozni, hogy mikorra időzítsd, ellentétben az evéssel-alvással. Ezért próbáld meg elsőként a fürdetést, mint napirendi pontot kialakítani. Legyen azonos időben, és az előkészületek és a menete is mindig legyen majdnem ugyanaz.

Az első próbálkozások után hozzá fog szokni és várni is fogja az esti fix pancsolást.

 

 

Kérdés esetén keress bizalommal az alábbi elérhetőségeken: 

Kapcsolat 

info@bubbaland.hu

06 20 411 58 41