Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

18 hetes magzat

Nézd meg ezeket a népszerű Blog bejegyzéseket is

18 hetes magzat

 

Egyszer csak buborékokat érzel a pocakodban vagy mintha pillangók repdesnének? Vagy inkább mintha bokszmeccs menne, esetleg futball mérkőzés zajlana odabent? Bizony bizony elkezded érezni a már 18 hetes magzatod aktív mozgását. Néha kellemesebb érzés lesz, másik pillanatban lehet picit kellemetlenebb. 

 

 

18 hetes magzat - Mint egy nagy gránátalma

 

1 hetes magzat akkora mint egy gránátalma

 

Múlt héten elérte a méhlepénnyel megegyező nagyságot, erre a hétre pedig egy gránátalma méretéhez hasonlíthatjuk. Eddig vígan evickélt a magzatvízben, lebegett, úszkált, melyből Te eddig nem igazán éreztél semmit.

Innentől kezdve azonban, egyre inkább észre fogod venni, ha valami nem tetszik neki. Ahogy hétről hétre szépen fokozatosan növekszik, egyre kevésbé fér el. Egy egy izomrángást egyre jobban fogsz ezáltal már Te is érzékelni. Súlya körülbelül 190 gramm. Ülőmagassága pedig 12 centiméter lehet. 

 

 

18 hetes magzat - Újabb mérföldkő

 

Onnantól kezdve, hogy megfogant és tudatosul benned, hogy egy új kis élet bontogatja szárnyait méhedben, az egyik legtöbbször neked szegezett kérdés az, hogy fiú lesz-e vagy lány?!

Pároddal ti is kezdetektől fogva boncolgatjátok a kérdést, de mindig arra juttok, hogy igazából mindegy is, a fő, hogy egészséges legyen. Ezen a héten azonban fény derülhet a titokra.

A 15. héttől  - ha szerencsések vagytok - , láthattok a pici nemére utaló foltokat az ultrahangon, de a 18. héten esedékes kötelező ultrahangos vizsgálaton szinte 100%-ra meg tudja állapítani a nőgyógyász a születendő baba nemét. Persze csak akkor, ha úgy fordul, hogy megmutassa magát.

 

 

18 hetes magzat - Miből lett a cserebogár?

 

18 hetes magzat - Bubbaland Blog

 

Külleme egyre inkább hasonlít már egy emberéhez. Testéhez arányosak kezei, lábai, melyeken ujjbegyek kezdenek formálódni. Tovább fejlődnek egyediségüket is jelentő ujjlenyomataik.

Fejecskéjén szemei a végleges helyükre kerülnek és egyenes irányba tekintenek. Fülei noha még kicsit elállnak koponyájuktól, de már szintén végleges helyükre vándoroltak.

Puha csontocskái kezdnek egyre inkább megszilárdulni. Törzse arányosan ugyanolyan hosszúságúra nyúlik, mint feje. Átlátszó, vékony bőrén erei még láthatóak.  

 

 

18 hetes magzat - Hall, nem hall? Érdemes már hozzá beszélni?

 

Sok kismama már az első pillanattól kezdve simogatja hasát és többesszámban beszél magáról és a születendő kisbabájáról. Nincs is ezzel baj. Viszont a 18. hétig mondhatni felesleges.

A kettőtök közötti kapcsolat valóban már a fogantatás pillanatától elindul. Erre a hétre érkeztél el ahhoz a pillanathoz, hogy hallása már annyira kifejlődött, hogy ténylegesen hallja is a kívülről érkező hangokat. Ne érezzétek hát magatokat furcsán pároddal, ha a nap végén összebújva, pocakodat simogatva, összegzitek a napot, átbeszélitek egymással, illetve elmesélitek mi történt aznap anyával és apával. 

 

 

18 hetes magzat  - E heti tünetek

 

Lassan kezded megszokni, hogy minden héten jelentkezik valami új és sajnos általában valami kellemetlen tünet. Ez a hét is tartogat számodra újat.

Korábban a menstruációs ciklusod előtt érezted minden hónapban, hogy kifosztanád a hűtőt. Innentől kezdve hasonló éhség vágy lesz rajtad úrrá. Nincs vele gond, ha nem a chipses zacskóhoz nyúlsz az első pillanatban. Ha rád tör az éhség, próbálj meg egészséges és tápláló ételeket összeválogatni. 

 

18 hetes magzat - étvágy terhesség - Bubbaland.hu

 

 

Alacsony vérnyomás? Nem kell megijedned!

Hirtelen keltél fel a kanapéról, megszédültél? Ülj vissza gyorsan. Óriási változások mennek végbe a szív- és érrendszeredben. Emiatt jelentkezhet alacsony vérnyomás. Ennek pedig egyik tünete a szédülés.

Ha magadon nem is érzel semmi erre utaló jelet, a környezetedben élők is láthatják rajtad, ha például elsápadsz egyik pillanatról a másikra, minden különösebb előjel nélkül. Az alacsony vérnyomás előjele például a fejfájás, vagy a legárulkodóbb az ájulás.

Feküdj le kényelmesen és pihenj, ha bármit is érzel ezek közül. Legjobb, ha felpolcolod a lábad egy párnával, mert így gyorsan több vér jut az agyhoz. Egy formatervezett szoptatós párna ilyenkor már jól jön: akár az ilyen szédüléses esetekben, de alvásnál is segít felvenni a kényelmes pozíciót.

 

18 hetes magzat - Elkezdheted beszerezni a babakelengyét

 

Most hogy már tudjátok a születendő baba nemét, akár neki is láthattok beszerezni a babakelengyét. Mindenesetre kezdj el gondolkodni, hogy szerinted valójában mire is lesz szükségetek. 

Ha kíváncsi vagy az én babakelengye listámra, hogy szerintem mi szükséges, és mi az, amit későbbre is halaszthatsz vagy felesleges, akkor kattints a képre!

 

18 hetes magzat - babaszoba inspiráció

 

Ha szeretnéd tudni, milyen változások mennek végbe a 19. hetes magzaton, akkor kattints ide.

 

Kapcsolat 

info@bubbaland.hu

+36 20 411 58 41

Bubbaland Blog