Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

2 hónapos baba napirendje

Nézd meg ezeket a népszerű Blog bejegyzéseket is

2 hónapos baba napirendje

 

2 HÓNAPOS BABA NAPIRENDJE

 

Folytatjuk korábbi írásunkat, melyben segítségül összeszedtem Neked pár gondolatban, mi vár Rád a 2 hónapos pici babád napirendjét illetően. Következik a második hónap, de hogy mire számíts, mi változik az elsőhöz képest, egyáltalán változik-e valami? 

 

Először is gratulálok, jó hírem van, túléltétek az első hónapot! Büszke lehetsz magadra, megnyugodhatsz, kezdeti kétségeidet eloszlathatod, képes vagy életben tartani egy Belőled született csodálatos kis jövevényt! :)

 


2 HÓNAPOS BABA NAPIRENDJE - A TÉNYLEGES NAPI RUTIN KIALAKÍTÁSÁNAK KEZDETE

 

Hidd el, akarva akaratlanul megfigyeled és egyre jobban tudod majd alakítani napirendeteket. Illetve innentől kezdve kezdheted egyáltalán kialakítani. Eddig ugyanis csak az evés-alvás váltakozott az alvás és az az utáni ébrenléttel. 

Az első hónapban ezen dolgok egymás utáni váltakozása töltötte meg mindennapjaitokat. De mostantól kezdve időzíthetsz is! 

 


ELSŐ MEGHATÁROZÓ NAPIREND : A FÜRDETÉS RENDSZERESSÉGÉNEK KIALAKÍTÁSA


Előző írásunkban javasoltuk, hogy az esti fürcsit próbáld meg elsőként kialakítani pici babád napirendjében.

Ez az egy napi rutin mostanra már szinte teljesen biztos, hogy neki is berögzült. Több kutatás is bizonyítja, hogy nagyjából 20 nap kell ahhoz, hogy egy szokás szokássá váljon. 

A második hónaptól a kezdeti, napi akár ötszöri alvás is kezd szépen fokozatosan lecsökkenni napi háromszori alvásra. Az alvásokhoz pedig az étkezések számát is fogod tudni majd igazítani, hiszen egyik után következik a másik.

 


TOVÁBBI NAPIRENDEK: JÁTÉK, SÉTA, LEVEGŐZÉS


Mivel az alvások száma csökkenni kezd, értelemszerűen az ébrenlétek ideje hosszabbodni fog. Elkezdhetsz egyre több dolgot betervezni a napotokba, amikor is elkezdheted megismertetni vele a világot.

Már nem újszülött, ha kellemesnek érzed az időjárást, a megfelelő öltözék kiválasztása után bátran induljatok el egy frissítő sétára. Azonban a lakásban is hasznosan eltölthetitek ezeket az ébren töltött időszakokat egy – egy baba játékkal.

Ne gondolj túl nagy vagy bonyolult dolgokra. A csörgővel való játszás vagy a játszószőnyeg felfedezése kezdetben mind hosszasan lekötheti kisbabád figyelmét, akár hosszú percekre is. 

 

baba játék


MIBŐL MENNYIT, HÁNYSZOR ÉS HOGYAN?


Ezek a kezdeti szokások ismétlődnek, illetve váltakoznak. Ne ijedj meg, ha egyik egybecsúszik, vagy összeolvad a másikkal.

Egy délutáni séta alkalmával, ha útközben elalszik kisbabád a babkocsiban, nem kell rögtön haza rohannod, hogy a saját kiságyában aludjon, a megszokott környezetében.

A babakocsi aljába készíts be mindig egy cumisüvegbe anyatejet, tápszert, arra az esetre, ha útközben megéhezne. Nem feltétlenül a körülmények a fontosak, hanem hogy a pici szükségleteit éppen az adott időben kielégítsd. 


MIBEN FEJLŐDÖTT AZ 1 HÓNAPOS KORHOZ KÉPEST, MIT TUD MÁR CSINÁLNI?


Hason és háton fekve is elkezdi majd forgatni fejét mindkét irányba. Hason fekve próbálgatja már emelgetni is azt. Ó és á hangok képzésével elkezd veled kommunikálni, gőgicsélés formájában kezdetleges beszélgetések alakulhatnak ki köztetek.

Látása elkezd fókuszálni a 25-30 cm távolságban lévő dolgokra. Felejthetetlen élmény lesz, mikor először látod rajta, hogy hangodhoz hozzáköti az arcodat is és mosolyogva felismer Téged.

Kis kezeiből a kezdeti görcsösséget kezdi elhagyni, nyitogatja nézegeti, kezdi felfedezni őket. 


 
Egy 2 hónapos napirendje alapvetően nem különbözik sokmindenben az első hónaphoz képest. Azonban ahogy telik az idő, fejlődik a kis teste, személyisége, kezd egyre több dolgot megtanulni, csinálni úgy lesznek egyre tartalmasabbak napjaitok.

Ezektől a közös élményektől lesznek egyre másabbak, mind inkább gazdagabbak a mindennapjaitok.

 

Kérdés esetén keress bizalommal az alábbi elérhetőségeken: 

Kapcsolat 

info@bubbaland.hu

06 20 411 58 41

 

Tartalomhoz tartozó címkék: baba napirendje napi rutin