Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

22 hetes magzat

Nézd meg ezeket a népszerű Blog bejegyzéseket is

22 hetes magzat - Bubbaland.hu

 

22 hetes magzat

 

Egy nagyobb papaya körülbelül 28 centiméter nagyságú és 450 gramm körül lehet. Kisbabád is ekkorára növekedett 22 hetes magzati korára. Ha megpróbálod elképzelni, a tenyeredben tartva már nem férne el. De ez még remélhetőleg messze is van, hogy a kezedben tartsd őt. Viszont külseje, már szinte teljes mértékben hasonlít egy újszülöttre. 

 

 

22 hetes magzat - Pocakod, mint egy mágnes... de mit is jelent ez?

 

Elmúltál félidős. A pocakod már mindenki számára szemmel látható. 

Már nem tudod és nem is akarod eltakarni a pocakod. Kényelmes kismama ruhákban jársz már hetek óta. Ez bizony a környezetednek is feltűnik. Azonban nem csak a tekintetüket vonza egyből a pocakod látványa, ha találkoznak veled.

Sokan megörülve annak, hogy kisbabád lesz, úgy gondolják örömödben az által osztozhatnak és fejezhetik ki gratulációjukat a leginkább, hogy kérdés nélkül simogatni kezdik pocakodat. Sok kismamát ez zavar, hiszen nem mindenkinek esik jó, ha „idegenek” fogdozzák a pocakjukat. Ne problémázz ezen, nyugodtan szólj, ha nem esik ez jól neked. 

 

 

22 hetes magzat - Testtartás javító mozdulatok haszna

 

Nem csak hogy környezeted veszi észre az egyre gömbölyödő pocakod, te magad is érzed. Bizony már súlya van. Mégha jelentéktelennek is tűnik, hiszen majdnem csak annyi mint egy fél kilós kenyér, egyre jobban érezd tested többi részén is ezt a „kis” súlyt is.

Lehet te magad észere sem veszed, de vállaidat egyre nehezebben tartod, egyre többször görnyedve állsz. A helyes, egyenes testtartásra egyébként is érdemes odafigyelni. Nemcsak mert esztétikusabban mutat, hanem mert később jelentkező gerincproblémáktól is megóvhat. Ezért érdemes terhesen is emlékeztetned magad napjában többször is, hogy húzd ki magad.

Nem kell a gyerekkorodban még a tornasorban szigorúan rád parancsolt: Húzd ki magad!-ra gondolni. De egy egyenes tartású gerinc, szépen kihúzott vállak, hidd el sokkal szebben mutatnak. 

 

 

22 hetes magzat - Kínzó lábfájás

 

Az alsó végtagjaid eddig szinte fel sem tűntek, hogy vannak. Olyan természetes volt a járás, a felkelés az ágyból, a cipő felhúzása.

Terhességed előrehaladtával viszont szinte elkerülhetetlen, hogy néha néha ne dagadjanak be, vagy szimplán fáradjanak el. Hiszen egyre nagyobb súlyt hordanak ők is, ezáltal egyre jobban terhelődnek. Ez pedig azt eredményezi, hogy egyre többször veszed majd észre azt, hogy fájnak, netán-tán be is dagadnak.

Furcsa lesz, ha eddig pörgős életet éltél, mostantól viszont visszább kell venned a megszokott tempóból. Olykor bizony le is kell ülj majd egy pár percre, hogy pihentesd őket. Egy-egy fárasztóbb, hosszabb nap után pedig hálásak lesznek, ha este felpolcolod őket. 

 

 

22 hetes magzat - Lábdagadás

 

Valljuk be őszintén, nem ez lesz a kedvenc kifejezésed a terhességed alatt. A szó hallatán is legszívesebben már most kifutnál a világból. Nem elég, hogy a lábaid, a bokád dagad?

Ha hordasz ékszereket, gyűrűt például, akkor bizony a kezeiden is érezehtő lesz ez a kellemetlen változás. Javasolt inkább letenni a terhesség alatt a gyűrűket. Kézfejed, ujjaid is felvizesedhetnek, ami miatt a gyűrűk elszoríthatják a vérkeringésedeset.

Amint hasonlót tapasztalsz, azt javaslom azonnal vedd le. Fűzd akár a nyakláncodra, ha mindenképp viselni szeretnéd, vagy a szülésig helyezd ékszerdobozba, biztos helyre. 

 

 

22 hetes magzat - E heti vizsgálatok, teendők

 

A 22. magzati héten nincsen semmilyen előírt viszgálat, ami miatt feltétlenül szükséges ellátogatnod nőgyógyászodhoz. Ezeken a heteken, kényezteds picit magad. Használd ki az időt, hogy eljutsz például kozmetikushoz.

A megnövekedett hormonok elzárodott pórusokat, kisebb pattanások megjelenését eredményezhetik. Semmiképp ne ess magadnak otthon a fürdőszobai tükör előtt. A nyomkodást hagyd a szakértő kozmetikusra, aki a végén egy kényeztető arcmasszázzsal fejezheti be a kezelést. 

 

 

 

Kérdés esetén keress bizalommal az alábbi elérhetőségeken: 

Kapcsolat 

info@bubbaland.hu

06 20 411 58 41