Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

3 hetes magzat

Nézd meg ezeket a népszerű Blog bejegyzéseket is

3 hetes magzat

 

Sok nő vágyakozik a terhességre. Minden egyes hónapban várja azokat a bizonyos piros betűs „ünnepnapokat”, hogy vajon megérkeznek-e, vagy kimaradnak-e ez alkalommal.

Testén észrevesz olyan tüneteket, melyek már akár a terhesség jelei is lehetnek. Érzékeny, duzzadt mellek, kimerültség, a vérzésed mennyiségének, színének, állagának megváltozása. Ám ez mind lehet csupán a menstruáció mellékhatásai is lehetnek. De mikor is jön el az a pillanat, amikor tényleg szükséges egy tesztet beszerezned?

 

 

3 hetes magzat - a terhességi tesz

 

 

3 hetes magzat - Árulkodó jelek (duzzadt mellek, kimerültség, sűrű vizelési inger, érzékeny szaglás, émelygés és társai…)

 

Hónapról hónapra, a menstruáció megjöveletekor is sok nő tapasztalja, hogy mellei a szokásoshoz képest megduzzadnak. Kellemetlen érzés csupán csak ha a melltartó is hozzáér, vagy zuhanyzáskor a víz sugarai. Amint terhes leszel, melleid még érzékenyebbé válnak és ez az érzékenység nem csupán 2-3 napig fog majd tartani.

A szokásos fáradtsághoz képest, jóval hamarabb elfáradsz. Évszaktól függetlenül – gondolok itt a tavaszi fáradtságra – egyik pillanatról a másikra úgy érzed majd magad, mint akin átment az úthenger. A nap bámely pillanatában el tudnál szunyókálni picit. 

Sűrűbben kell meglátogasd a mellékhelyiséget. Eleinte azon gondolkodsz majd, hogy lehet csak felfáztál valahol. De a felfázás egyéb kellemetlen tüneteit szerencsére nem fogod érzékelni. Csupán a sűrű ingert.

 

 

3 hetes magzat - Szaglás változás, lehetséges rosszullétek

 

Szaglásod sokkal érzékenyebb lesz bizonyos ételek esetében. Ennek hatására akár a korábban kedvencnek minősített ételtől is olyannyira elmehet a kedved, hogy öklendezve szaladsz majd a mosdóba.

Előfordulhat, hogy reggelente émelyegve kelsz. Legtöbben terhességük későbbi szakaszában tapasztalnak csak hasonlót, de ha a fenti tünetek egyikével párosul ez a tünet, már készülhetsz is a drogériába vagy a gyógyszertárba.

Vérzésed eltér a szokásostól. Mennyisége kevesebb lesz, színe pedig a szokásos élénk vöröshöz képest halvány rózsaszín, esetleg vöröses - barnás. 

 

 

3 hetes magzat fejlődése

 

 

3 hetes magzat - De mindeközben mi is történik valójában odabent?

 

Egy magát szerencsésnek mondható hímivarsejt eljutott a petefészkedből kiszabadult petesejtedig, s annak burkán átfúrta magát. Ennek hatására petesejted kémiai összetétele azonnal megváltozik, és már küldi is az információt a többi hímivarsejtnek, hogy a többieknek esélyük sincs a bejutásra. Innentől kezdve pedig megindul a megtermékenyítés. Ez egy nagyon fontos pillanat.

A megtermékenyítés pillanata nemcsak azért fontos, mert egy új élet jön világa, hanem mert ebben a pillanatban dől már el a baba neme is. Ugyanis minden petesejt X kromoszómát tartalmaz. Ha az érkező hímivarsejt is X kromoszómával érkezik, kettejük találkozásból kislány fog megfoganni. Viszont ha Y-al, akkor az ellenkező nemet fogja gyarapítani és kisfiú fog születni.

 

 

3 hetes magzat - A testeden megjelenő külső tünetek

 

Amikor a petesejted burkán átfúrja magát a hímivarsejt, a méhnyálkahártyán vérbőség lehet. Ennek hatására testeden foltokat észlelhetsz, melyek csupán alig láthatóak. Illetve ezeket a foltokat a kismamák elenyésző száma tapasztalja csak.

Sokan úgy gondolják, hogy három hetes magzatról beszélni még korai. Legtöbben babonából sem szeretik ekkor még világgá kürtölni a hírt, illetve megosztani az örömhírt a családtagokkal, barátokkal. És mivel az igazi, jól látható terhességi pocakra még heteket kell várni, így ezt az időszakot sokan észre sem veszik és igazából át sem élik.

A mai, rohanó világban elsiklanak a jelentkező tünetek mellett, nem tulajdonítanak nekik különösebb jelentőséget. Onnantól kezdve viszont ahogy eljut a tudatodig, hogy tesztet kellene venned, és az pozitív lesz, minden megváltozik.

 

Élvezd ki minden egyes pillanatát, hiszen innentől kezdve egy életre szóló utazás veszi kezdetét! Hidd el fantasztikus lesz, saját tapasztalat, hiszen én is anya vagyok !

 

Kérdés esetén keress bizalommal az alábbi elérhetőségeken: 

Kapcsolat 

info@bubbaland.hu

06 20 411 58 41

bubbaland