Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

33 hetes magzat

Nézd meg ezeket a népszerű Blog bejegyzéseket is

33 hetes magzat

 

33 hetes magzat

 

Már csak 7 hét van vissza a szülésig. A harmadik trimeszterben kisbabád a legnagyobb növekedést és súlygyarapodást fogja produkálni. Jelenleg 1900 – 2000 gramm és mint egy ananász, nagyjából 43-44 centiméter hosszú. 

 

 

33 hetes magzat - Ilyen olyan fájások... lábgörcs, hát – derékfájdalom 

 

A harmadik trimeszterben egyre sűrűbben fogsz arra ébredni az éjszaka közepén, hogy a lábad görcsbe állt. Előfordulhat, hogy a baba összekeveri a nappalt az éjszakával és az ő mozgására fogsz felébredni. Egyre erőteljesebb mozgásokat fog már végezni.

Ahogy növekszik bizony egyre jobban nyomja majd belső szerveidet. Egy – egy rúgása pedig már nem biztos, hogy kellemes érzés lesz. Nem biztos, hogy megtalálod majd az ideális alvópozíciót, mely hát és derékfájdalmat eredményezhet. Ha teheted, és kényelmes próbálj meg inkább a bal oldaladon fekve aludni.

Közhelyként hangozhat, de próbálj meg annyit pihenni és aludni amennyit csak tudsz ezekben a hetekben. 

 

 

33 hetes magzat - A pici fejlettségi szintje a 33. héten

 

A kis ufó szerű lényből már egész kisember válik eddigre. Bőre kezd kisimulni, a ráncok szinte teljesen eltűnnek. Bőre alatt a zsírréteg súlyával arányosan gyarapszik. Így az eddig átlásztó kis bőre is kezd szép halvány rózsaszínűvé válni.

Csontjai, gerincoszlopa folyamatosan erősödik. Tüdeje szinte teljesen kifejlődött. Pupillái a fényre reagálnak. Nem termelődik tovább több magaztvíz, eléri a maximális mennyiséget.

 

 

33 hetes magzat - Apropó magzatvíz és egyéb folyások

 

A szülés megindulásának egyik leglátványosabb jele, ha elfolyik a magzatvíz. Ez távozhat egyszerre nagy mennyiségben, vagy szivároghat is kisebb adagokban. Ne félj tőle, észre fogod venni, ha elfolyt.

A magzatvíz távozása előtt azonban különböző állagú, színű és mennyiségű folyadék szivároghat illetve jelentkezhet fehérneműdön. Amennyiben terhességed bármely hetében apró, pecsételő vérzést észlelsz, azonnal keresd fel nőgyógyászodat.

Barnás – piros váladék távozhat belőled egy – egy nőgyógyászati vizsgálat után is, ez nem jelent feltétlenül bajt. Illetve szexuális együttlét után is jelentkezhetnek hasonló foltok a fehérneműdön.

 

 

Szexuláis együttlét terhesen?

 

Sok kismama kívánatosnak érzi magát pocakosan, illetve a párjuk is bókokkal árasztja el őket. Egészségügyi szempontból, semmi károsat nem tesztek azzal, ha megkívánjátok egymást.

Amennyiben megtaláljátok a Neked kényelmes pozitúrát, nincs semmi egyéb akadálya, hogy pároddal egy szerelmes légyottban legyen részetek. De hogy meddig? Akár a szülés pillanatáig. Hiszen annak beindítására is jótékony hatással lehet.

Használjátok ki az időt pároddal. A pici születése után felgyorsulnak majd az események, az első pár hétben azt fogod észre venni, hogy szinte semmire nem lesz időd. Ne hanyagold el párodat sem. 

 

 

33 hetes magzat - Gondolkodj picit előre

 

Ne csak párodat ne hanyagold el, de magadat sem. Ha megvannak a heti, havi szintű rutinjaid, gondolkodj előre és foglalj előre időpontokat a fodrászodhoz, körmösödhöz, kozmetikusodhoz.

Első olvasásra tudom, azt fogod gondolni, a szülés utáni első hetekben biztos nem ez lesz a legfontosabb. De hidd el, jól fog esni elszaladni majd a fodrászhoz csak egy órácskára, vagy a kozmetikushoz.

Egyeztess tehát előre időpontokat. Jelezheted feléjük, hogy nem 100%, hogy meg tudsz jelenni az időponton, hiszen a még meg sem született kisbabád napirendjét nehéz előre kitalálni, de biztos megértőek lesznek. Neked pedig jót fog tenni és bűntetlenül eltölteni egy röpke órát, amíg a pici alszik majd vagy apukájával lesz.

 

Amennyiben a 32. héten nem voltál ultrahangon, ezen a héten feltétlenül látogasd még meg az orvosod, hiszen egy utolsó vizsgálat során megbizonyosodik róla, hogy megfelelő-e magzat mérete, a magzatvíz mennyisége illetve a méhlepény állapota.