Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

34 hetes magzat

Nézd meg ezeket a népszerű Blog bejegyzéseket is

34 hetes magzat - bubbaland.hu

 

34 hetes magzat

 

Csupán 6 hét van vissza a szülés időpontjáig. Egyre többet gondolsz rá, egyre több kérdés, kétely merül fel benned. Van még idő utána olvasni, kérdezni néhány dolognak. Például hogy milyen fájdalom csillapító módszerek vannak, mire készülj fel a szülés során, légzési technikák, milyen lesz majd a szoptatás.

 

 

34 hetes magzat - Milyen lesz majd a szoptatás?

 

A szülés előtti hetekben már érzékelhetsz a melledből némi tej szivárgást, úgynevezett előtejtermelés indul be már a szülés előtti hetekben. Nem mindenki tapasztalja ezt, azonban akinél ez tapasztalható némileg felkészít már lelkileg arra, hogy milyen érzés is lesz, ha valami szivárogni fog a melledből.

A szülés után kisbabádat azonnal a hasadra helyezik majd, hogy érezze a bőröd melegét, hogy megnyugodjon, hogy érezze a közelségedet. Nem sokkal az után, hogy megmosdatták, lemosták róla a magzatmázat, a nővérkék már hozzák is első étkezésre. Így akkor már nem sok időd lesz felkészülni rá. Ezért fontos, hogy még most olvass utána.

Szerezz be a biztonság kedvéért egy elektromos vagy kézi mellszívót. Egy szilikon mellbimbó védőt. Illetve egy mellbimbó védő krémet. Lehet nem lesz rájuk szükséged, de ne akkor kelljen majd szaladgálni, jobb ezeket előbb beszerezni.

 

 

34 hetes magzat - Súlya, méretei, a koraszülött babák túlélési esélyei?

 

Jelenleg 2200 gramm és mint egy kisebb dinnye, nagyjából 46 centiméter hosszú. Megnyugodhatsz, a 34. héttől születendő babák túlélési esélyei nagyon jók. Ha nincs valamilyen vele született betegsége, akkor nem kell aggódj.

Ha megindul a szülés, és megszületik a pici, innentől kezdve pár hétig talán a koraszülött osztályon fogják tartani, de azon kívül minden rendben lesz. Tüdeje, idegrendszere szépen kifejlődött.

Rövidtávú betegségek megjelenhetnek, mint például a sárgulás. De ez a nem koraszülött babák esetében is 60 %-ban előfordul. A koraszülött babák esetében csupán pár nappal tovább tarthat. 

  34 hetes magzat

 

34 hetes magzat - A kismamáknál egyre sűrűbben jelentkező alhasi fájdalom, izomgörcsök

 

Ahogy közeledik a szülés időpontja, egyre többször felmerül Benned a kérdés, milyenek lesznek majd a szülést jelző fájások.

A pici egyre kevésbé fér el már pocakodban, egyre többet mozgolódik, helyezkedik, hogy megtalálja a számára is legkényelmesebb pózt. Ez okozhat majd neked is néhány kellemetlen pillanatot. Egy - egy szúró érzés, lehet hogy olyan ideget noym éppen a pici, ami neked kellemetlen lehet.

Többször felmerül majd  benned a kérdés, ezek vajon már azok a fájások? De nem kell aggódj. A szülés előtti utolsó pillantokra leginkább a magzatvíz elfolyása hívja fel majd a figyelmet. Így nem fogod összekeverni a fájásokat sem. A nyomó fájások pedig még álmodból is felébresztenek majd, ha elérkezett az idő.

 

 

34 hetes magzat - Hogyan helyezkedik el a baba?  Mikor fordul be?

 

A terhesség elejétől kezdve szinte folyamatos mozgásban van a baba. A terhesség végére azonban fontos, hogy a szüléshez megfelelő pozíciót vegye fel. Ehhez pedig az kell, hogy kis fejével beforduljon a szülési csatornába. Igen, ez azt jelenti, hogy fejjel lefelé helyezkedjen el. Hiszen születésnél a feje lesz az első, ami kibújik.

A 34. magzati hetében, de lehet már korábban is felvette ezt a pózt. Akik a szülésig farfekvésesek maradnak (medencégű fekvést hívják így) náluk nagyobb az esély a császármetszéssel történő születésre. De a farfekvés nem egyenes arányos a császármetszéssel. Az orvos egyéb más tényezőket is figyelembe vesz a szülésnél. Illetve a szülés előtti utolsó pillanatban is megfordulhat a baba. 

 

 

Használd ki az orvosoddal való konzultációt, az utolsó ultrahangos vizsgálaton

 

A 32 – 34. hét között esedékes az utolsó ultrahangos vizsgálat. Írd össze az összes benned felmerülő kérdést mindennel kapcsolatosan. Egyre szétszórtabb leszel, hiszen sok minden kavarog a fejedben. Ezért mikor ott leszel nála, lehet nem jut eszedbe minden. Használd ki az alkalmat, hogy eloszlasson minden kételyt a fejedben és megnyugtathasson, hogy a szülés során minden rendben lesz. 

Tartalomhoz tartozó címkék: harmadik trimeszter magzat fejlődése