Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

4 hetes magzat

Nézd meg ezeket a népszerű Blog bejegyzéseket is

4 hetes magzat

 

4 hetes magzat - Elő a tesztet!

 

Eljött az ideje annak, hogy kiderüljön biztosan terhes vagy-e. Elérkezett az első havi ciklusod kimaradása.

Néhány gyanakvó tünete megmutatkozott már, elkezdtél gondolkodni azon, hogy lehet hogy terhes vagy, lehet érdemes lenne-e venned egy tesztet. Itt az idő, ugyanis ennél biztosabb jele nem lesz, mint hogy kimarad egy havi vérzésed. IGEN, Kisbabád lesz!

Ekkor értelmét nyeri az elmúlt időszakra visszagondolva a fáradtság, az ingerlékenység, a melleid érzékenysége netán fájdalma. Visszagondolva a reggeli hányingert sem biztos, hogy az előző napi vacsora utóhatásának kellett volna betudd. Ha pedig megnövekszik a vizelési ingered, egyre többet kell a mellékhelyiséget látogasd szinte minden kezdetleges tünetét, előjelét megélted a terhességnek.

 

Azonban a fenti tünetek nem mindenkinél jelentkeznek, ezért sokan valóban csak a menstruáció kimaradásából következtetnek arra, hogy megtermékenyültek.

Bármilyen tünetet is tapasztalsz vagy nem tapasztalsz, mutathat a terhességi teszt pozitívat vagy negatívat, egyik sem irányadó, hiszen a terhesség nagyon korai szakaszáról beszélünk ekkor még. A nőgyógyászodat azonban mindenképp látogasd meg a biztos eredmény érdekében. Ő fog tudni megnyugtató választ adni számodra. Akkor mondható terhességed biztosnak, ha az ultrahangos vizsgálaton az embrió életjelenségei megmutatkoznak.

 

 

4 hetes magzat - De mi is történik mindeközben odabent?

 

Megtörténik a beágyazódás a méh nyálkahártyába. A sejtek meg is kezdik különválásukat, egyrészt az embrióra, másrészt a méhlepényre. Kezd kialakulni a majdani köldökzsinór is, azonban amíg az teljesen kialakul addig az embriót a méhlepény fogja táplálékhoz juttatni. Az embrió megkezdi hormon termelését is, ezáltal mutatható ki a terhességi teszteken is a vizeletedből a kis jövevény érkezése. 

Az embriód ekkor nem nagyobb, mint egy mákszem. Azonban mégis három különböző sejtréggel rendelkezik. Endrodermából, mezodermából és ektordermából. Mindegyik másért felelős. A legbelső csíralemez az endroderma, ebből fejlődik ki a légző- és az emésztőrendszere. Illetve olya további belső szervei, mint a máj, a hasnyálmirigy, a húgyutak. 

A mezoderma a középső csíralamez. Neki köszönhetően alakulnak ki a porcok, az izmok, a csontok, a kötőszövetek, a nyirokszövetek. Az egyik legfontosabb belső szerve a szív és az erek, valamint a vesék és a nemi szervek.

Végül az ektoderma a külső lemez, ebből fejlődik az agy, az idegrendszer, a szemek, a bőr, a szőrzet és a körmök.

 

 

4 hetes magzat - indul az első trimeszter

 

Az első trimeszter hivatalosan is kezdetét vette. Ha eddig aggódtál, hogy terhes vagy-e, vagy nem vagy az. Ha tervezted, hogy szeretnél már kisbabát, de eddig minden hónapban görcsbe állt a gyomrod, mikor a havi vérzésed kezdődátuma elérkezett. Itt az ideje, hogy megnyugodj. Elkezdj másképp gondolkodni, barátkozz meg a gondolattal, hogy kismama vagy.

 

 

4 hetes magzat - Figyelj (ne csak) Önmagadra!

 

Már nem csak magadra kell gondolj. Fontos, hogy innentől kezdve picit visszafogottabb életet élj. A helyes táplálkozás eddig fontos szerepet kellett játszon életedben, de innentől kezdve még nagyobb hangsúlyt kell kapjon. Rengeteg magas vitamin és rost tartalmú zöldségeket, gyümölcsöket kell fogyasztanod.

Figyelj oda a napi folyadékbevitelre. A szakértők nem véletlenül ragaszkodnak a napi 2-3 liter folyadékhoz. A megnövekedett vizelési ingered hatására ezért még jobban be kell vidd szervezetedbe a napi elvárt adagot.

 

A rendszeres testmozgás számos formája közül válogathatsz kismamaként is. Eleinte persze óvatosan, csak valami visszafogottabb mozgásformát válassz. Ajánlom a jógát például. A későbbi időszakban azonban nyugodtan űzhetsz terhességed előtti szakaszából oly kedvelt mozgásformát, mint például a futást, úszást vagy bármilyen tornatermi aerob edzést. Ha szereted a masszázst, nézz körbe a népszerű kismama masszázsok között.

A tudatos életvitel és tudatos táplálkozás manapság nagyon népszerű fogalmak. Onnantól kezdve, hogy egy új kis élet kezd el növekedni benned, mindezek még nagyobb jelentőséggel fognak bírni. 

 

4 hetes magzat

 

Kérdés esetén keress bizalommal az alábbi elérhetőségeken: 

Kapcsolat 

info@bubbaland.hu

06 20 411 58 41

bubbaland