Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

4d ultrahang

Nézd meg ezeket a népszerű Blog bejegyzéseket is

A 4D ultrahang, vagy ahogy csak mindenki emlegeti, a babamozi. Miután kisbabád megfogant, rögtön kezded visszaszámolni a napokat, heteket, hónapokat, hogy mikor láthatod majd meg végre őt élőben. Kinek a szemét, száját örökölte, ha egyáltalán örökölte.

Alig várod, hogy megtudd kire fog hasonlítani, ha egyáltalán hasonlít majd valamelyikőtökre. Azonban nem kell megvárd a teljes 9 hónapot, hogy mindez kiderüljön. A mai modern technológia csodája már lehetővé teszi, hogy kíváncsiság szomjadat előbb oltsd.

 

 

2D, 3D, 4D, 5D…

 

A fenti számsor mindegyikében a „D” a dimenziót jelöli. A 2-től 5-ig terjedő számok pedig igazából a felvételek részletességére utalnak.

Egy 2D-s felvételen a magzatod kis testének egyetlen metszetét láthatod. Akkor beszélünk 3D-ről, mikor már térbeli ábrázolás fedezhető fel a felvételen.

És elértünk a 4D ultrahang-hoz, ami annyival több a 3D-nél, hogy megjelenik az idő, mint tényező. Másodperc pontossággal követheted a kis mozdulatait, szinte ugyan abban a pillanatban láthatod mindazt, mint ami a pocakodban történik. Csak megemlítem, hogy létezik már 5D is, ezen csupán még élesebb képet látsz, még nagyobb felbontásban mozizhatsz.

 

4d ultrahang

 

 

Maradjunk a 4D ultrahangnál, mikor és miért érdemes elmenni?

 

A második trimeszternél (13.heti terhesség után) előbb nem érdemes elmenni. Ekkorra fog majd csak kialakulni magzatod, innentől lesz babaformájú. Betekintést nyerhetsz méhedbe, a baba benti világába. Könnyen kivehető és látható már a koponya formája, kis gerincének teljes görbülete, a kis hasa, végtagjai, keze, lába, ujjacskái.

Sokan mikor megszülnek, az első kérdésük, hogy mind a 10 ujjacskája meg van-e. Na erre a kérdésre nem kell már várj a szülés pillanatáig. Sőt, más kérdésre sem. Az egyik legfontosabbra, ami mindenkit izgat. Mégpedig, hogy mi a baba neme. Fiú-e vagy kislány?

Amennyiben magzatod kegyes hozzád, és az adott napon, az adott pillanatban – a 4D ultrahang felvétel időpontjában úgy mozgolódik, akár már a neme is megállapítható. 

 

 

Hogy néz ki egy 4D ultrahangos babamozi?

 

Sokan csalódottan pillantják meg először a monitort. Először egy elmosódott képet láthattok, mely sárga-fekete és annak árnyalataiban mutatkozik meg. Ne arra készülj, hogy csak a kisbabádat fogod látni és felismerni a képernyőn. A 4D ultrahang segítségével, ahogy korábban is írtam, betekintést nyerhetsz a méhedbe. Tehát a méhlepénytől kezdve, a köldökzsinórt és minden mást is fogsz látni.

 

De hogy egészen pontosan mit fogsz látni, hallani?

 

Apró részleteiben megpillanthatod a baba arcát, annak minden egyes mozdulatát. Ahogy ásítozik, esetleg ahogy a kis ujját szopizza, vagy éppen kinyútja a kis nyelvecskéjét. A 4D technika segítségével láthatod a testhelyzetét, éppen hogyan helyezkedik el a pocakodban. Hol van éppen a fejecskéje, lábacskái. Mennyire görnyed a pocakodban, mennyire fér el, hogy helyezkedik, hogyan változtatja meg aktuális testhelyzetét.

 

 

4D ultrahang - Egyedül, pároddal, egész családdal?

 

Mindenképp azt javaslom, hogy vigyél magaddal egy családtagot, egy közeli barátot, barátnőt. Egyedül is nagyon megható lesz látni a benned növekvő kis csöppséget, de együtt egészen más lesz a pillanat. Mindkettőtöknek könnybe lábad majd a szeme, mikor először megpillantod magzatod arcának körvonalait.

 

 

4D ultrahang - Hogyan készülj a vizsgálatra?

 

Előfordulhat, hogy a baba nem tesztését fejezi ki. Te már alig várod, hogy meglesd, mit művel a pocakodban. Ám kisbabád hasfaladnak épp háttal helyezkedik el, vagy kis kezeibe bújva takarja el arcát.

Ne csüggedj, ilyen esetekben egy következő ultrahang alkalmával biztosan lehetőséged lesz meglesni. Az ilyen vizsgálatok az esetek nagy többségében sikerrel mutatnak képet a kis pocaklakódról. De ha a felvétel előtt egy órával eszel valamit, ezáltal élénkebbé teheted őt is, jobban fog majd mozgolódni.

A 4D ultrahang, babamozit ne téveszd össze egy genetikai szűrővizsgálattal, ez a felvétel nem diagnosztikai célzattal készül. Időtartama sem hosszabb kb. 20-30 percnél. De mindez mégis elegendő ahhoz, hogy egy életre szóló, felejthetetlen élményt szerezz magadnak, párodnak, szüleidnek. Kedves emlék lesz mindenkinek. Hiszen a felvétel során, képernyőfotók készíthetők melyek később akár a nagyszülők, akár a saját hűtőszekrényünkre nyomtatható fénykép formájában kihelyezhetőek. 

 

4D ultrahang - Bubbaland.hu

 

 

Kérdés esetén keress bizalommal az alábbi elérhetőségeken: 

Kapcsolat 

info@bubbaland.hu

06 20 411 58 41

 

 

bubbaland