Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

5 hetes magzat

Nézd meg ezeket a népszerű Blog bejegyzéseket is

5 hetes magzat

 

5 hetes magzat - Jelek és tünetek

 

Kezd tudatosulni benned, hogy terhes vagy. Erre minden reggel, illetve a nap folyamán egyre többször emlékeztetnek a terhességgel járó tünetek. Mint például a folyamatos éhségérzet, vagy az egyik pillanatról másikra jelentkező émelygés. Innentől kedzve a reggeli rosszullétek is ugyanúgy jelentkezhetnek a nap bármely szakaszában.

 

 

5 hetes magzat - Az első változások

 

5 hetes magzatod csupán még csak szezámmagnyi nagyságú, így belőle egyelőre nem sokat érzékelsz. Környezeted sem veszi még észre, hogy terhes vagy, csupán a figyelmesebbeknek tűnik fel, hogy a vacsora mellé már nem iszol például alkoholt. Amit még magyarázhatsz azzal, hogy egészségesebben szeretnél élni.

Sokan babonából sem árulják el még az első hetekben, viszont hogy a hazugságukat elkerüld, nyugodtan mondhatod Te is ezt. Hiszen az egészségtudatosság a terhesség alatt még fontosabb szerepet kell kapjon az életedben. Sok nő esetében eddig is, viszont innentől kezdve kiemelt fontosságú. 

 

 

5 hetes magzat - A mozgás továbbra is mehet, de óvatosabban

 

Nőként valljuk be őszintén, az egyik legnagyobb (sok más egyéb tényező mellett) félelmünk, hogy elhízunk majd az elkövetkezendő kilenc hónap alatt. Ezért is fontos folytatni, ha eddig is rendszeresen sportoltál vagy éppen elkezdeni. Attól, hogy állapotos lettél nem szabad elengedni magad. Semmilyen területen. 

A mozgás jót fog tenni Neked is és kisbabád is élvezni fogja a kismama tornát. Mindemellett hangulatodra is jótékony hatással lesz. Ha odafigyelsz magadra az elkövetkezendő időszakban, a szülés után is egyszerűbb lesz visszanyerni régi alakod. Egy könnyed esti séta még az utolsó hónapokban is jól fog esni. Az úszással pedig akár már a szülés utáni baba úszásra hangolhatod magadat. 

 

 

5 hetes magzat - A vitaminok fontossága

 

Folytatva az egészségtudatosságot, elkezdheted szedni a terhes vitaminokat. Egyeztetve nőgyógyászoddal beszéljétek meg, mit érdemes és mit szükséges elkezdened szedni. A természetes alapanyagokból (friss zöldségekből, gyümölcsökből) már kevés hasznos vitaminhoz fogsz jutni. Fogyasztásuk ettől függetlenül nagyon hasznos és ajánlott is. 

 

 

5 hetes magzat - Keríts egy jó nőgyógyászt

 

Ha még nincs saját nőgyógyászod, kezdj el kérdezősködni a baráti körödben. Érdeklődj orvosok, szülésznők után. Kérdezd ki barátnőidet, akik nemrég szültek, hogy kit ajánlanak. Mire érdemes odafigyelni a nőgyógyász vagy kórház kiválasztásánál. A család hölgy tagjaival, rokonokkal is érdemes hosszasan beszélgetni, kinek milyen tapasztalata volt a terhességgel. Fény derülhet a családi kórtörténetre is, kiderül volt-e már a családban bármilyen genetikai rendellenesség. 

Nőgyógyászt azért is érdemes mielőbb választanod, hogy megnyugtasson. Pontos képet adjon terhességedről. Hányadik hétben is vagy pontosan. Illetve az első perctől kezdve figyelemmel fogja tudni kísérni magzatod megfelelő ütemben való növekedését. A következő héttől kezdve, a 6. héten pedig majd már szívhangot is fog tudni mutatni Neked.

 

 

5 hetes magzat - Az első ultrahang

 

Az ötödik héten a hüvelyi ultrahangon látható lesz már a kis 5 hetes magzatod. Egyelőre ugyan még csak egy kis fekete foltot fogsz látni, ez még csak az úgynevezett petezsák, benne pedig az embrió. Ettől függetlenül megható érzés lesz látni és elképzelni, hogy mi fog belőle növekedni.

 

 

5 hetes magzat - Csak nyugi!

 

Kerüld a stresszt, ne aggodalmaskodj! Ha a munkahelyed feszített tempót követel, kezdj el gondolkodni azon, hogy meddig szeretnél még állományban lenni. Kezd el megtervezni, hogy leülsz a főnököddel beszélni, készítsd elő a terepet, vázold fel neki a jövőt. Így ő is elkezdhet az utánpótlásodon gondolkodni. Ebben a kezdeti időszakban bármilyen stressz negatív hatással lehet az embrió fejlődésére.

 

Onnantól kezdve, hogy pozitív terhességi teszt lesz a kezedben, úgy érzed majd a világ teljesen felfordult körülötted. Ez azért nem lesz teljesen így, de néhány apró változás magától is bekövetkezik, illetve Neked is változtatnod kell majd néhány dolgon. De ne félj ettől, hiszen a változás általában mindig jót hoz. Ez esetben pedig különösen jót!

 

 

Kérdés esetén keress bizalommal az alábbi elérhetőségeken: 

Kapcsolat 

info@bubbaland.hu

06 20 411 58 41

bubbaland