Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

7 hetes magzat

Nézd meg ezeket a népszerű Blog bejegyzéseket is

7 hetes magzat áfonya méret - bubbaland.hu

 

7 hetes magzat

 

A terhességet hétről hétre nyomon követheted az internet segítségével is. Néhány hete már Te is folyamatosan olvasod az online weboldalakat, várandóssággal kapcsolatos tartalmakat keresel. Szakkönyveket vásárolsz, hogy felkészítsd magad a pici érkezésére. Tisztában legyél mindennel, felkészülj minden lehetséges szituációra. De a legjobban Téged is és a környezetben élőket is az foglalkoztatja, hogy most épp mekkora.

 

 

7 hetes magzat - méretek

 

A hetedik hétbe lépve, a pocakodban növekvő kis magzatod nagysága egy áfonyáéhoz hasonlítható, ami körülbelül 12-15 mm-t jelent. 

 

 

Fejlődések a korábbi hetekhez képest

 

Karjai és lábacskáinak kezdetleges nyúlványai már megjelentek, illetve elkezdtek nőni az előző hetekben.

Ezek a 7 magzati hétre egyre jobban növekedésnek indulnak. Így ezeknek a végtagoknak köszönhetően egyre inkább kezd embriód kis ember formát felvenni.

Kis fejecskéjén a szemhéjak vékony bőrrétege alatt a szemgolyók is megjelennek. Végtagjain az ujjacskák kezdenek megjelenni, melyeket ugyan még vékony hártya szerű bőrréteg köt össze, nem válnak még szét. Pisze orrocskája kezd megjelenni, hiszen az orra hegye kezd kidudorodni arcából, orrcimpái kezdenek kialakulni.

 

 

7 hetes magzat - Testének egyéb változásai

 

Testében kezd kialakulni a csontváza, a kis csigolyái kezdnek egymásra építkezni, ezáltal kezd kialakulni gerincoszlopa is. Ezekből a csigolyákból pedig apró oldalnyúlványok kezdenek fejlődésnek indulni, ezek ugyan még kezdetlegesnek mondhatóak, de később ezekből lesznek az oldalbordái.

Gerincoszlopán belül kezd kialakulni a gerincvelő, mely idegrendszeri fejlődésének egyik legfőbb alkotóeleme. Illetve az izomszövet, mely apróbb mozgásra fogják már késztetni. Noha ezekből az apró rángásokból Te még sajnos semmit nem fogsz érzékelni.

 

 

7 hetes magzat - A belső szervek 

 

Emésztőrendszere mellett olyan belső szervei kezdenek kialakulni, mint a máj, vese illetve később majd a tüdő. A későbbi tüdejéhez kapcsolódóan pedig kezdetleges légutak is fejlődésnek indulnak már. 

 

 

7 hetes magzat - Mi látható ekkor az ultrahangon?

 

Pocakodban a pete hármas tagolódása jól látható, illetve elkülöníthető a 7 hetes magzat ultrahangos felvételen: méhlepényre, magzatburokra és a kisbabádra.

Nyugodt lehetsz, hiszen kisbabád megfelelő ütemben fejlődik, növekszik.

7 hetes magzat ultrahang felvétel

 

 

De hogy érzed magad mindeközben Te?

 

Azt veszed észre magadon, hogy hihetetlenül fáradékony vagy. Szinte mindig és folyamatosan csak aludnál.

A tavaszi fáradtságot eddig meg sem érezted, de most olyan is előfordul Veled, hogy egyik pillanatról a másikra épp az adott helyen el tudnál aludni egyből. A hirtelen fáradtság mellett a hirtelen hangulatváltozás is úgy tör rád, mint ahogy a semmiből elered egy tavaszi eső.

Az egyik pillanatban még kiegyensúlyozott voltál, majd hirtelen úgy elérzékenyülsz a legapróbb dolgokon, hogy a könnyed is kicsordul. Mindez a megnövekedett hormonoknak köszönhető. 

 

 

Öltözködési változások

 

Amilyen gyorsan váltakozik a hangulatod, a hetedik hétre azt veszed észre, hogy a blúzodat is alig bírod begombolni. A mellek duzzadásnak indulhatnak már a terhességed hetedik hetére, néhányan bizony egy kosár mérettel nagyobb melltartót szükséges hordaniuk eddigre.

De ne ijedj meg, nem lesz ez így a terhességed végéig, nem fog minden hónapban egy kosárméretet nőni. 

 

 

7 hetes magzat  - Tünetek - Előfordulhat fokozott szaglás, undor bizonyos élelmiszerektől

 

A szervezetedben megnövekszik az ösztrogénszint, melynek mellékhatása lehet, hogy most olyan szagokat is megérzel, melyek korábban fel sem tűntek. Ezek a szagok akár undort is kelthetnek benned. Sajnos az is előfordulhat, hogy éppen a kedvenc ételed illata vált ki belőled ellenszenvet. 

Minden hétnek megvan és meglesz a maga szépsége mellett a kellemetlen része is sajnos. Viszont gondolj arra, hogy semmi sem tart örökké. Ez a szép a terhességben, hogy hétről hétre új csodák várnak Rád, és a benned növekvő kisbabádra. 

 

Kérdés esetén keress bizalommal az alábbi elérhetőségeken: 

Kapcsolat 

info@bubbaland.hu

06 20 411 58 41