Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Merinó takaró - a hosszú, nyugodt álom titka

Judit
2020. 03. 31. 08:07:00
Merinó takaró - a hosszú, nyugodt álom titka

Merinó takaró- A hosszú, nyugodt alvás titka, válaszd az év minden évszakában

 

A merinó gyapjú, amely a legfinomabb gyapjú a világon, tökéletes választás mind a hideg, mind pedig a meleg hónapokra gyermeketek számára. Tudtad, hogy a gyapjú a legtökéletesebb természet által létrehozott fonal a világon?

Megfelelő gondozás mellett a merinó gyapjúból készült babatakaró évekig tart, és akár egynél több gyermeket is kiszolgál.

Merinó babatakaró alatt, amint azt tudományosan is bizonyították, érdemes egész évben altatni gyermekedet. Kutatások is megerősítik, hogy a merinó takarók alatt az alvás nyugodtabb, mélyebb és hatékonyabb.

A Sydney-i Egyetem és a Wolmark cég különféle anyagokból - merinó gyapjúból és más bevonat nélküli anyagból - készült termékeket teszteltek, figyelembe véve a változó hőmérsékletet és páratartalmat. Az eredmények azt mutatták, hogy a merinó kitolja a gyermekek számára a legértékesebb REM alvási fázist, és ideális feltételeket teremt a hosszabb, nyugodt alvásokhoz. A legfrissebb kutatások azt is kimutatták, hogy magas környezeti hőmérsékleten (a vizsgálatokat 29oC hőfokon végezték) a merinó anyagból készült takaró alatt alszik el a leggyorsabban a baba, továbbá a leghosszabb ideig tart az alvás, és a legkevésbé ébred fel. A merinó ezzel minden szempontnál felülmúlta a pamutot és minden nem természetes anyagot is.

 

Miért olyan különleges?

A gyártáshoz használt gyapjút Új-Zélandon élő juhokból nyerjük, amelynek gyapjúját a világon a legjobb minőségűnek tekintik. Az új-zélandi hegyvidéki körülmények között élő merinó juhok változó légköri és klimatikus körülményeknek vannak kitéve - télen 30 fokos fagyban, nyáron 30 fokos melegben élik mindennapjaikat. Az ilyen körülményekhez a természet tökéletesen felkészítette őket, olyan gyapjút adva számukra, amely kiválóan képes megbirkózni a szélsőséges időjárási körülményekkel. A merinó gyapjú nagyon vastag, míg az egyes merinó gyapjúszálak rendkívül vékonyak. Ezek a szálak sokszor vékonyabbak, mint a hazai alföldön élő juhok rostjai, sőt még az emberi hajnál is vékonyabbak. 

Minél vékonyabb a rost, annál értékesebb. De mit is jelent ez a furcsa összefüggés? 

Először is, minél több szál van egy meghatározott gyapjúméretben, annál több légtér van közöttük, ez pedig azért fontos, mert lényegében a szálak közötti levegő felelős a megfelelő hőszabályozásért. Másodszor: minél vékonyabb a rost, a takaró annál puhább a bőr számára. Ezért nem szúr a merinó gyapjú, sőt hihetetlenül puha és kellemes gyermeked számára, legyen az egy pulóver vagy az általunk forgalmazott baba takarók.

A merinó gyapjú takaró előnyei

Külön szeretnénk kitérni a merinó gyapjú számos előnye közül a hőszabályozásra, ami különösen fontos gyermekednek, ha csecsemő korú és még nem fejlesztette ki hőszabályozó képességét, ezért teste gyorsan felmelegszik és gyorsabban le is hűl.

A merinó gyapjú kiváló hőszabályozó tulajdonságokkal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy hideg esetén felmelegszik, de nem engedi a test túlmelegedését sem. Ezenkívül elvezeti a bőr felületéről a nedvességet (ezért izzad/nedves a takaró egy idő után). A merinó gyapjú felületén lévő víz azonban gyorsan elpárolog, nem engedi a baktériumok megtelepedését (a mesterséges anyagokból készült termékek felületén azonban kondenzálódik / páraként ott marad).

A merinó másik fontos és értékes tulajdonsága tehát az antibakteriális képessége, ezért használják a merinót csecsemők számára készült takarók és egyéb cikkek gyártásában. A merinó gyapjúszálak felületén nem alakulhatnak ki olyan feltételek, amelyek a baktériumoknak a szaporodáshoz szükségesek. Ennek köszönhetően a gyapjú nem szívja fel a szagokat, és elegendő évente egyszer kimosni (ha nincs rajta látható szennyeződés). A merinógyapjút csak szellőztetni, levegőztetni kell, oxigénnel érintkezve tisztítja magát.

A merino gyapjú baba takaróink harmadik előnye, és ezzel az egész évben történő használat mellett szól, az UV-védelem. Természetes szálként elnyeli az ultraibolya sugárzást, védelmet nyújtva a nap ellen. Ezért is tökéletes választás számotokra egy sétára a friss levegőben.

A merinó gyapjú természetesen rugalmas. Mikroszkóp alatt nézve - a merinószál olyan, mint egy tekercselt rugó, amely hajlítás után visszatér természetes formájába. Ez a képessége lehetővé teszi a merinóból készült terméket alakja megőrzésében.

Érdemes megemlíteni, hogy természetes rostként biológiailag lebontható (természetben lebomlik néhány év alatt).

A merinó gyapjú babatakaróink bevezetésekor reméltük, hogy értékelni fogjátok, és gyermekeitek is szeretni fogják, és valóban ez történt.

Az a visszajelzés érkezett tőletek, hogy a merinó takaró alatt a babátok nem fázik, és egyáltalán nem vagy jóval kevésbé izzad. Beszámolóitok alapján ez a takaró lesz a legjobb választás babátok első napjaiban és heteiben. 

A merinó gyapjúnak további előnye, hogy nincs jelentős ápolási követelménye. Elég, ha ritkán mossuk ki, gyapjúprogramon vagy kézzel, de mindenképpen gyapjúmosószerekkel. Más gépi program választása visszafordíthatatlanul károsíthatja a takarót! 

 

 

Kérdés esetén keress bizalommal az alábbi elérhetőségeken: 

Kapcsolat 

info@bubbaland.hu

06 20 411 58 41