Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

bébiétel készítő

Mi is az a bébiétel készítő?

 

A bébiétel készítő praktikus és sokoldalú konyhai kisgép. Számos különböző típusú bébiétel-készítő létezik, amelyek lehetővé teszi az ételek elkészítését rövid idő alatt nagyobb erőfeszítés nélkül. 

Ezek a kisgépek nemcsak gyümölcsök és zöldségek turmixolására alkalmasak, hanem némelyikük gőzölésre is. A bébiételek elkészítéséhez használt all-in-one készülékek jelentősen csökkentik a főzéshez, illetve annek előkészítéshez szükséges időt.

Nagyon egyszerűen kezelhetőek, csak a szükséges hozzávalókat kell beleönteni, kiválasztani a megfelelő funkciót és már mehet is a bébiétel készítés. :)

 

 

Bébiétel készítő - A legjobb választás kis adagok készítésére

 

Biztosan neked is rengeteg konyhai eszközöd van otthon a főzéshez, ám ezekkel nagy valószínűséggel általában nagyobb adagok készíthetőek el.

Ezek a bébiétel készítők rendkívül hasznosak abban az esetben, ha kifejezetten kis adagokat kell készítened, vagy ha előre szeretnéd elkészíteni gyermeked számára az ételeket. Sok ételt előre megfőzhetsz, majd lefagyaszthatod és felmelegítheted a szükséges adagokban.

 

A Béaba francia márka bébiétel készítői berendezései a kategória csúcsát képviselik, igazi professzionális eszközök.

Ideálisak a legkülönfélébb bébiételek elkészítéséhez. Segítségükkel ízletes baba menük készíthetőek, legyen alapanyag hozzá akár friss zöldség, gyümölcs vagy könnyű húsok, szárnyasok.

Könnyen tudsz velük pürésíteni, párolni vagy akár újramelegíteni. Ezen okos berendezéseket különösen akkor fogod szeretni, ha több kisgyermek is van a családban.

 

 

Hogy működik egy bébiétel készítő?

 

A Béaba bébiétel készítők igazi multifunkciós eszközök a baba menüjének készítéséhez.

A készülékek funkciói változatosak, de már a legegyszerűbb verziókban is tartalmazzák a gőzös főzést és a keverést. Csak annyit kell tenned, hogy az összetevőket - gyümölcsöt, zöldséget, gabonát és húst, a baba korától függően - meg kell mosni, felvágni és a készülékbe tenni, feltölteni a vizet és bekapcsolni.

A gőzös verzió különösen finoman készíti el az ételt, és biztosítja a vitaminok és tápanyagok megtartását. Főzés után a készülék felaprítja a kész ételt, és péppé keveri. Neked pedig csak annyi a dolgod, hogy nagy nevetések közepette megetesd gyermeked :)

 

 

Milyen típusú bébiétel készítő gépek vannak?

 

A funkciók száma szerinti megkülönböztetünk egy konténeres és a két konténeres készülékeket is.

A profi bébiétel készítőknek általában két tartályuk van, az egyiket főzéshez, a másikat keveréshez használják. Általában jobban teljesítenek, de nagyobbak is, mint az egytartályos modellek. Gőzölés után az edényt át kell helyezni a másik oldalra, ahol a keverés zajlik.

Egy kisebb hátránya ezen gépeknek, hogy természetesen minden használat után meg kell tisztítani a tartályokat, és ezért kétszer annyi mosogatást jelent ezen készülékek tisztítása, mint az 1 tartályosok esetében.

De ne aggódj, a tartályok elmosása nem tart tovább 1 percnél, sőt ha van konyhai mosogatógép a házban, kis kedvenced elintézi helyetted  ezt a nyűgöt is :)

 

 

Bébiétel készítő gépek főbb funkciói 

 

1. Gőzölés Ez a funkció minden modellnél elérhető. Az ételt a gép finoman készíti forró gőzzel és fix főzési idővel. A készülék utána általában automatikusan kikapcsol, és jelzést ad.

2. Mixer : Ez a funkció minden eszközön elérhető. Egy gombnyomással a főtt ételt pürésíti és összekeveri. Lényegében konyhakésszé varázsolja egy szempillantás alatt a babapapit.

3. Újramelegítő : Az újramelegítés funkcióval a megvásárolt/vagy korábban készített kása vagy babapüré újra étkezési hőmérsékletre hozható, vagy felmelegíthetsz egy adagot, ha nagyobb mennyiséget készítettél valamilyen ételből korábban.

Ez különösen akkor hasznos, ha a csecsemő még mindig nagyon kis mennyiségeket eszik, és ezért általában többet kell főznöd, mint amennyit étkezésenként el tud fogyasztani gyermeked.

4. Felengedés A leolvasztás funkció akkor hasznos, ha nagy mennyiségű bébiételt készítesz el és fagyasztasz le. Segítségével fagyasztott kását adhatsz a jégkockákhoz közvetlenül az ételkészítőben, kiolvaszthatod és étkezési hőmérsékletre melegítheted.

5. Sterilizálás - Ez a funkció meglehetősen ritka. Ugyanakkor nagyon hasznos, ha meg szeretnéd spórolni a további készülékek, pl. cumisüveg fertőtlenítő vásárlását, vagy ha újrahasznosított üvegekből szeretnéd táplálni a bébiételeket. Ezzel a funkcióval sterilizálhatod az üvegeket közvetlenül a bébiétel készítőben, vagy felmelegítheted őket a tartalmukkal együtt.

 

Bébiétel készítő gépek előnyei és hátrányai

 

Előnyök : 

  • könnyű előkészítés egy gombnyomással különösen gyengéd előkészítés
  • a beprogramozott főzési idő és az automatikus kikapcsolás megakadályozza az étel leégésé
  • mosogatógépben könnyen tisztítható, és használatával elkerülheted a főzéssel járó nagy helyigényt
  • tiszta marad a konyhád

 

Hátrányok :

  • magának a gépnek nagyobb helyigénye van
  • rizsre, tésztára és hüvelyesekre nem alkalmas