Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Baba törölköző

babtörölköző bambusz anyagból

Kiváló minőségű vastag és bolyhos bambusz frottírból készült babatörölköző bájos nyuszifülekkel. Az esti fürdetés elmaradhatatlan kelléke ez a kifogó, de a medencénél vagy a vízparton is jó hasznát veszitek, mert melegen tartja gyermekedet.

A kapucnis törölköző nagyon puha, elég csak betakarnod vele babádat, és dörzsölés nélkül felszívja a vizet pillanatok alatt. Nedvszívó képessége sokkal jobb a pamutnál. A nyuszis bambusz törölköző biztonságos, mert a nyakadba tudod akasztani, így könnyedén ki tudod venni kisbabádat a vízből, és te sem leszel csurom vizes.

A kapucnis fürdőlepedő nagy méretű, ezért csecsemőkortól akár 3 éves korig is használhatjátok.

Rendezés:

Babatörölköző

A csecsemő fürdetésénél első alkalommal minden szülő izgul, sőt az újszülöttek is szoronghatnak, ha meglátják a fürdetőkádat. Először ez még egy ismeretlen terep számukra, és sok friss szülő is rutintalan az első napokban, hetekben.

Mit tehetsz ilyenkor annak érdekében, hogy kellemesebbé tedd az első fürdetéseket?

Először is készülj fel: szerezz be mindent, ami a babafürdetéshez szükséges, és mielőtt nekiláttok a fürdetésnek, helyezd őket olyan helyre, hogy kéznél legyenek. Ha menet közben jut eszedbe, hogy hiányzik valami, az kapkodáshoz vezethet, ami balesetveszélyes egy csecsemővel.

Babatörölköző - Hogyan készülj elő a fürdetéshez?

Az első teendő, hogy ellenőrizzük mind a fürdőszoba, mind pedig a fürdővíz hőmérsékletét. A szoba legyen picit melegebb, mint a többi helyiség (min. 23-24 fok), hisz mezítelenül a baba teste gyorsan kihűlhet. Ez a hőmérséklet legyen abban a helyiségben is, ahol majd megtöröljük, pelenkázzuk, felöltöztetjük.

A fürdővizet azonban sose állítsunk az általunk megszokott hőmérsékletre, hanem mindig alacsonyabbra. Az ajánlott hőmérséklet itt kb 32-34 fok. 

Minden fürdetés előtt ellenőrizzük a víz hőfokát hőmérővel vagy a könyökünk beleengedésével. Ez nekünk, felnőtteknek is egy érzékenyebb rész, ha melegnek találjuk, hűtsük vissza alacsonyabb hőfokra.

Készítsünk a kád mellé egy nagy kancsó hideg és meleg vizet, ha nem tetszik a csecsemőnek a víz hőfoka, úgyis jelezni fogja, és így gyorsan tudjuk korrigálni.

Miért fontos a kiváló minőségű babatörölköző?

Fürdetés után, amikor kiemeled gyermeked a kádból, le kell itatni a nedvességet a babáról. Azonban különösen a legkisebbek bőrét nem szabad dörzsölni még, csak gyengéden érinteni. Ezért ennél a kifogó törölközőnél a bambusz anyagot választottuk, amely az egyik legpuhább anyag, kiváló nedvszívó képességgel rendelkezik.

Elég ha a babafürdető lepedővel a fürdés után csak betakarod a gyermeked, és puhán minden helyen hozzáérinted a bőréhez. A bambusz törölköző pedig elvégzi a dolgát, és a víz hipp-hopp felszívódik az anyagba.

Babatörölköző, ami kifogó is egyben!

Az általunk forgalmazott babatörölköző kifogó is egyben, melynek lényege, hogy fürdetés után a babád egész testét be tudd bugyolálni vele. A kapucnis törölköző felső részére egy kis háromszög kapucni van varrva, hogy a baba fejére rá tudd tenni. Így nem fázik a gyermek feje, és könnyebb is törölgetni, mivel nem tud leesni. A kapucnis részre varrt kis nyuszi fülecskék pedig igazán vidámmá teszik a törölközőt.

Babatörölköző használata

A baba kifogó biztosítja a gyors, dörzsölésmentes száradást, a jóleső meleget és ráadásul még hihetetlenül puha is. A bambusz anyag rendkívüli nedvszívó képességgel rendelkezik, gyorsan felszívja a vizet a baba testéről, ezáltal neked is biztonságot nyújt, mert a baba nem tud kicsúszni a kezedből. 

Javasoljuk legalább 2 darab kapucnis fürdőlepedő beszerzését, mert az egyik mindig mosásban lesz.

További információkat és tippeket a baba fürdetése blogunkban olvashatsz.