Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mosdókesztyű

mosdókesztyű babafürdetéshez

Az újszülöttek nagyon törékenyek és bőrük érzékeny, ezért is fontos, hogy a lehető legóvatosabban fürdesd meg.

A baba mosdókesztyű már az első napoktól nagy segítség. Az első hetekben amíg nem esik le a köldökcsonk, mindenképp használj mosdató kesztyűt, ezzel elkerülheted, hogy víz érje a köldököt.

A fürdető kesztyű bambusz frottír anyagból készül, mely rendkívül puha és kiváló nedvszívó képességekkel rendelkezik. A bambusz kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkezik: antibakteriális, hippoallergén, és gombaellenes, ezért a lehető legjobb választás ez a fürdetőkesztyű a csecsemő ápolásához.

Gyermeked biztosan imádni fogja, ha ezzel a mosdató kesztyűvel simogatod fürdetés közben.

Rendezés:

Mosdókesztyű babáknak

A csecsemő fürdetésénél első alkalommal minden szülő izgul, sőt az újszülötteket is gyakran szorongás kíséri, ha meglátja a fürdetőkádat. Először még ez egy ismeretlen terep számukra és sok friss szülő is rutintalan az első napokban, hetekben.

Mit tehetsz ilyenkor annak érdekében, hogy kellemesebbé tedd az első fürdetéseket?

Először is készülj fel: szerezz be mindent, ami a babafürdetéshez szükséges, és mielőtt nekiláttok a fürdetésnek, helyezd őket olyan helyre, hogy kéznél legyenek. Ha menet közben jut eszedbe, hogy hiányzik valami, az kapkodáshoz vezethet, ami balesetveszélyes egy csecsemővel.

Mosdókesztyű használata - előkészületek

Az első teendő, hogy ellenőrizzük mind a fürdőszoba, mind pedig a fürdővíz hőmérsékletét. A szoba legyen picit melegebb, mint a többi helyiség (min. 23-24 fok), hisz mezítelenül a baba teste gyorsan kihűlhet. Ez a hőmérséklet legyen abban a helyiségben is, ahol majd megtöröljük, pelenkázzuk, felöltöztetjük.

A fürdővizet azonban sose állítsunk az általunk megszokott hőmérsékletre, hanem mindig alacsonyabbra. Az ajánlott hőmérséklet itt kb 32-34 fok. Minden fürdetés előtt ellenőrizzük a víz hőfokát hőmérővel vagy a könyökünk beleengedésével. Ez nekünk, felnőtteknek is egy érzékenyebb rész, ha melegnek találjuk, hűtsük vissza alacsonyabb hőfokra.

Készítsünk a kád mellé egy nagy kancsó hideg és meleg vizet, ha nem tetszik a csecsemőnek a víz hőfoka, úgyis jelezni fogja, és így gyorsan tudjuk korrigálni.

Mosdókesztyű babáknak

Az újszülöttek nagyon törékenyek és érzékenyek, ezért is fontos hogy a lehető legóvatosabban fürdesd meg. A baba fürdetőkesztyű már az első napoktól nagy segítség. 

A mosdókesztyű segít abban, hogy a köldökcsonk száraz maradjon

Amíg a köldökzsinór csonk nem száradt ki, és nem esett le, ne is beszéljünk igazán fürdetésről, elegendő 5-6 cm víz, egy puha fürdetőkesztyű, amit finoman vizezzünk be, és gyengéden tisztítsuk meg a baba bőrét. Ennél több az első 2-3 hétben nem is kell. Mindig figyeljünk arra, hogy a köldökzsinórt ne érje víz!

A fürdetés ne tartson túl soká, a baba bőre nagyon érzékeny és gyorsan kiszáradhat, elegendő csupán 3-4 percnyi mosdatás. Ha ezen az időszakon túl vagyunk, és a köldökzsinór csonk leesett, kiszáradt, kezdődhet a vízhez és kádhoz szoktatás.

Mosdókesztyű anyaga

Bambusz frottír anyagból készül, mely rendkívül puha és kiváló nedvszívó képességekkel rendelkezik. Gyermeked biztosan imádni fogja, ha ezzel a kis mosdató kesztyűvel simogatod fürdetés közben. Az univerzális méretű mosdatókesztyű kivágott ujj résszel megkönnyíti a fürdetést az anya és a csecsemő számára.

Bambusz mosdókesztyű kiemelkedő tulajdonságai

A bambusz frottír a legjobb választás gyermeked számára. Antiallergén, antibakteriális, a gombák nem tudnak megtelepedni benne, és nem szívja magába a kellemetlen szagokat. A bambusz frottír 60%-kal több nedvességet tud magába szívni, mint a pamut, és nagyon gyorsan szárad. 

Baba fürdető szivacs helyett válassz inkább baba fürdetőkesztyűt, hiszen annál ez sokkal higiénikusabb!

További információkat és tippeket a baba fürdetése blogunkban olvashatsz.