Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan készülj a babalátogatásra

Nézd meg ezeket a népszerű Blog bejegyzéseket is
Hogyan készülj a babalátogatásra

Mai írásom arról szól,  mikor is érkezik el az az idő, amikor a kismama büszkén bemutatná kisbabáját a hozzá közel állóknak, illetve milyen ajándékkal érdemes készülni ilyenkor...?

Mai írásom arról szól,  mikor is érkezik el az az idő, amikor a kismama büszkén bemutatná kisbabáját a hozzá közel állóknak, illetve milyen ajándékkal érdemes készülni ilyenkor.

 

Egy újszülött érkezését mindenki kíváncsian várja akár családi / baráti körben akár munkahelyi környezetben érkezik a kis jövevény,

A kismamának kezdetben szüksége van egy kis időre, miután hazaérkeztek a kórházból. Napok, hetek telhetnek el addig, amíg mindketten megszokják az otthont, megismerik egymást, kialakulnak a kis napi szokásaik.

 

Mindenképp azt tanácsolom, hogy várd meg, míg a kismama jelzi, ha már fogadnak látogatókat. A szülés után természetesen érdeklődj, gratulálj az újszülött érkezéséhez, egyúttal ekkor jelezheted is a kismamának, hogy nem szeretnél erősködni, megvárod türelemmel míg ő jelzi Neked, ha már belefér a napjukba, hogy 1 rövid órácskára meglátogasd őket.

 

A kismama az első néhány hét elteltével tudni fogja már, mikor alszik a pici, amikor ébren van, milyen kedve van, illetve a saját maga feladatait, hogy mikor fér bele a napjába, hogy az addigra már kialakult napirendjüket hogyan tudják egy „idegenhez” igazítani.

Légy alkalmazkodó, hiszen egy újszülött napirendjével kapcsolatosan a kismamának fontos, hogy következetes legyen. 

 

Babalátogatás szabályai

 

 

Ha elérkezett a megbeszélt időpont, érdemes több ki nem mondott szabályt figyelembe venned. Érkezz mindig tisztán, ápoltan, de a legfontosabb, hogy egészségesen.

Ha picit is érzed, hogy kapar a torkod, folyik az orrod, köhögsz, inkább javasold a kismamának, hogy halasszátok el az időpontot. Hiszen az újszülöttek immunrendszere és annak védekező képessége az első hónapokban még nem fejlődött ki teljesen, sőt életének első pár évének elteltével fogja majd csak a megfelelő védettséget nyújtani.

 

Egy újszülött környezetében kiemelten fontos a tisztaság. Amint megérkeztél, elsőként kéretőzz ki illedelmesen a mosdóba, hidd el hálás lesz érte a kismama is, hogy nem neki kell megkérnie erre. 

Ne hangoskodj! Légy tekintettel arra, hogy egy újszülöttnek nyugodt környezetre van szüksége. Ne hajolj hozzá túl közel, akár a kiságyában fekve pillantod meg elsőként, vagy az anyukája vállán pihen épp. 

 

Kérdezd meg az anyukát, hogy megfoghatod-e, felveheted-e az öledbe. Az anyuka tanácsát mindenképp fogadd meg, ő ismeri, ő tudja, hol fogd meg, hogyan tartsd kezedben, a pici mennyire tudja már maga tartani a kis fejét, vagy Neked kell erre figyelned.

 

Ne maradj túl sokáig. Egy új inger teljesen felboríthatja a kicsi napirendjét. Az anyukával úgyis végig beszélitek a szülés élményétől kezdve, egészen addig, hogy telnek a mindennapjaik. Elmeséli majd mikor szokott délutánonként aludni, mikor szoktak este indulni fürcsizni, ezekhez igazodj Te is, mindenképp vedd figyelembe, ne csússzanak meg miattad időben. Repülni fog az idő, de azt javaslom 1 maximum 2 óránál többet ne tölts el látogatóban. 

 

Azt talán nem kell tanácsoljam, hogy ne érkezz üress kézzel, de mi is a legmegfelelőbb ajándék, azzal sok kismama is bajban van, ha máshoz megy látogatóba.

Rengeteg ötletet fogsz hallani, ha megkérdezel néhány ismerőst. Van, aki az ajándékutalványra esküszik, hogy annak örült a legjobban, de van, aki egy pelenkatortától ájult el.

 

Azonban olyat is hallottam már, hogy egy az egyben kidobta ezt az ajándékba kapott pelenkatortát, mert nekik sajnos nem az a pelenka vált be, amiből a torta is készült. Sokszor úgy gondolod egy-egy ajándékkal biztosan nem fogsz mellé lőni. De nem tudhatod milyen márkájú popsikrémet, nedvestörlőt használ az anyuka, melyik típusú pelenkát vagy habfürdőt szokta vásárolni.

Egy kisruha méretét sajnos minden gyártó máshogy számolja. Vannak az 1, 2, 3 hónapos újszülötteknek való ruhaszámozások, de van hogy a címkében azt tüntetik fel, hogy 0-3 hónaposoknak való, illetve az 56-os, 62-es, 68-as ruhaméret sem fog Neked sokat segíteni. Ezért ez sem biztos, hogy a legjobb ajándék lesz. 

 

A  weboldalon azonban számtalan sok ajándékötlet közül válogathatsz.  Legyen szó egy meleg, gyapjú babatakaróról, egy bambusz babatörölközőről hozzá illő mosdókesztyűről, készségfejlesztő játék ajándék szettről, cumiláncról, ezek mind-mind olyan ajándékok, melyekből ha hasonlót kapott már a baba, anyukája akkor is örülni fog neki, hisz ezekből egy sosem elég.

 

És végezetül egy utolsó jó tanács.

Nem csak a baba érdemel meg ajándékot, anyukájának is jól fog esni egy-egy apró figyelmesség, egy csokor virág, egy jó minőségű, finom bonbon. Manapság azonban a tárgyi ajándékok mellett egyre népszerűbb az élmény ajándékozás. Egy baba-mama fotózással a közös élmény sem marad el és egy életre szóló, felejthetetlen emlék fog maradni mindkettőjük számára.

Tartalomhoz tartozó címkék: babalátogató ajándék Életmód