Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A leghasznosabb 10+1 babakocsi kiegészítő

Nézd meg ezeket a népszerű Blog bejegyzéseket is

A leghasznosabb 10+1 babakocsi kiegészítők

A babaszoba berendezésén túl a másik fontos kérdés az szokott lenni, hogy milyen babakocsit válasszunk újszülött gyermekünknek. A babakocsi nélkülözhetetlen, hisz ebben tudjuk sétáltatni, magunkkal vinni a picit.

Mivel sokáig a társunk lesz, ezért nagyon nem mindegy milyet választunk: legyen kényelmes a baba és a mama számára is, és nem elhanyagolható szempont az sem, hogyan néz ki. Már a vásárláskor valószínűleg sok mindennel felszerelt a kocsi, de érdemes végig gondolni, milyen egyéb praktikus babakocsi kiegészítők közül lehet választani.

Az alábbi kiegészítők meg fogják könnyíteni az életedet, a babád számára pedig sokkal komfortosabbá teszik az utazást.

 

 

babakocsi kiegészítők

 

Babakocsi kiegészítők 1. Szúnyogháló

Sokszor adják együtt a babakocsival, nagyon praktikus a késő tavasztól kora őszig tartó időszakban. Amikor sok a rovar, szúnyog, ez megakadályozza, hogy a babára szálljanak, megcsípjék vagy zavarják álmát. Ha nem is tartozéka a babakocsidnak, akkor is feltétlen szerezz be egyet, mert ha babád a szabadban pihen, akkor a használatával te is sokkal nyugodtabb leszel; nem kell a kisbabádat folyamatosan figyelni.  

 

Babakocsi kiegészítők 2. Esővédő

Egy fólia, amelyen található egy nyílás, hogy a levegő szabadon áramolhasson, és le lehet vele takarni a babakocsit, így a pici nem ázik meg, ha séta közben ered el az eső. Fontos kiegészítő, érdemes beszerezni.

Babakocsi kiegészítők 3. Babakocsi betét

Ha szeretnéd megóvni a babakocsit, akár azért mert terveztek kistesót, vagy szeretnéd eladni később; mindenképp fontos, hogy jó állapotban maradjon. Többek között ebben fog segíteni a babakocsi betét!

Nem kell többé azon aggódnod, hogy mi lesz, ha kiborul benne valami, vagy a gyermeked összemaszatolja, hiszen a babakocsi betét lefedi a babakocsi belsejét. Így ha piszkos lenne, csak dobd be egyszerűen a mosógépbe, és vedd ki patyolattisztán!

Azonban nem csak ezért jó választás ez a sokoldalú babakocsi kiegészítő.

  • Vastag, rendkívül jól párnázott, rugalmas anyaga nagyon kényelmessé teszi babád számára a babakocsis utazást.
  • Télen extrán szigetel, nyáron pedig kifejezetten ajánlott izzadós babáknak, mert elvezeti a nedvességed kisbabád bőréről. 
  • Gyermeked bőre nem fog kidörzsölődni a babakocsi sokszor durva és műszálas anyagától.
  • Eszméletlenül cukivá vagy épp vagánnyá teszi a babakocsitokat!

 

babakocsi betét

Babakocsi kiegészítők 4. Pillangó párna

A pillangó párna kiságyba is tökéletes, de igazán hasznos kiegészítő utazás vagy egy séta során lesz, ugyanis ha épp nem kiváló minőségű járdán vagy úton sétáltok, bizony a legjobb rugózású babakocsik is rázkódnak, rázzák a babád fejét.

Ugyanez igaz az autós utazásokra, ha az autó rosszabb úton halad, a hátul ülők bizony megszenvedik, különösen igaz ez a kisbabákra. Mind a babakocsiba, hordozóba, illetve az autós hordozóba is könnyen rögzíthető.

A babakocsi párna pont azt a funkciót tölti be, hogy megvédi gyermeked buksiját az akaratlan mozgástól, rázkódástól. További előnye, hogy anyagának köszönhetően elvezeti a baba hajáról és tarkójáról a felgyülemlett izzadságot, ezzel kellemesebb érzést kelt számára.  

 

pillangó párna babakocsiba

Babakocsi kiegészítők 5. Pelenkázó táska

A pelenkázó táskát mindenképp magatokkal kell vinned, ha kimozdultok, legyen szó egy kis sétáról vagy akár hosszabb kiruccanásról.

Egy igazán jó pelenkázó táskában vagy pelenkázó hátizsákban rengeteg dolgot praktikusan el tudsz pakolni: pelenkát, popsitörlőt, csere ruhát, innivalót, némi babaételt, egy pár játékot, és akkor a te személyes dolgaidról még nem is beszéltünk, pénztárca, telefon, napszemüveg, zsebkendő stb.

Ugye te is értékelnéd, ha ezek nem összevissza bedobálva lennének a táskádban, hanem mindennek lenne egy külön zsebe, rekesze? Hogy könnyen megtaláld, ha hirtelen valamire szükséged lenne. Mivel ezeket a táskákat anyáknak tervezték, ezért vízhatlan anyagból készültek kívül-belül, hogy neked legalább azon ne kelljen aggódnod, ha kiborulna benne valami.

Természetesen egy táska mit sem ér, ha praktikus, de nem tudunk azonosulni vele, nem a mi stílusunk. Szerintem fontos, hogy anyaként is nőnek érezzük magunkat, és ha innentől pelenkázó táskával kell járni, legyen ez az új kedvenc táskád!

 

pelenkázó táska

pelenkázó táska

Babakocsi kiegészítők 6. Napvédő

Ahogy eső ellen, úgy a tűző nap ellen is érdemes védeni a kisbabát.  A felhúzott babakocsi kupola erre nem mindig jó, nagyon be tud fülledni alatta a levegő. Ezért remek megoldás egy napernyő vagy egy leheletvékony bambusz takaró, amivel úgy lehet árnyékolni, hogy közben nem melegít. Ráadásul még a káros UV sugárázást is elnyeli.

Babakocsi kiegészítők 7. Babakocsi takaró

Különösen az őszi-tavaszi időszakban veszed jó haszát a babakocsi takarónak, ami melegen tartja a babádat, megóvja a babakocsit a szennyeződésektől, és kiválóan mosható! Ezzel időt spórolhatsz, megkímélheted magad a bosszúságtól és fejtöréstől, hogy hogyan szedj ki egy makacs foltot a babakocsitokból. 

A babád kényelmesen fog utazni, mert a kocsitakaró babakocsiba fixen rögzíthető, nem fog elcsúszni vagy begyűrődni, köszönhetően a kivágásoknak, amelyeken keresztül az övek átbújtathatóak és gyorsan rögzíthetőek. 

babakocsi takaró hordozóba

Babakocsi kiegészítők 8. Bundazsák

Amikor beköszönt a hidegebb idő, érdemes a babakocsit téliesíteni. Ha beszerzel egy bundazsákot, akkor biztosan nem kell attól tartanod, hogy babád megfázik, legyen bármilyen hideg odakint! Válassz olyan bundazsákot, ami 100%-ban víz-és szélálló, így nyugodtan kimehettek hosszabb sétákra is, akár hóesésben vagy ködszitálásban.

Kislányom nagyon szeretett a friss levegőn aludni, ezért én sokszor két-három órát is kint voltam vele, amíg ő békésen aludt. 

 

bundazsák babakocsiba

Babakocsi kiegészítők 9. Babakocsi kesztyű

Köszönhetően a praktikus babakocsi kesztyűnek, időjárástől függetlenül élvezheted a sétát a szabadban. A kesztyűben a kezed garantáltan nem fog fázni, a babakocsit pedig igazán trendivé és stílussá varázsolhatod.

 

babakocsi kesztyű

Babakocsi kiegészítők 10. Játék

Érdemes a babakocsin is tartani egy színes, forgó játékot, amivel a pici leköti a figyelmét. Egyszerűbb, könnyebb a vásárlás, ügyintézés, ha a gyereket is vinnünk kell, ha van valami a babakocsiban, amivel el tud játszani közben.

 

Babakocsi kiegészítők 10+1. Testvérfellépő

 

Nagyon praktikus, ha egy nagyobb testvér is van a családban. Sokszor elfárad, nincs kedve tovább menni, ilyenkor csak fellép a kocsira, megkapaszkodik, és pihenhet, könnyen guríthatjuk mindkét gyereket. Hidd el, neked is nagy könnyebbség lesz!


Válassz úgy babakocsit, hogy a kiegészítőkkel felszerelve az egyik leguniverzálisabban, legsokoldalúbban, leghosszabb ideig használható eszköz legyen, amit ráadásul Te is imádsz használni!

 

Kérdés esetén keress bizalommal az alábbi elérhetőségeken: 

Kapcsolat 

info@bubbaland.hu

06 20 411 58 41

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: babakelengye utazás babával