Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Milyen a jó pelenkázó táska?

Nézd meg ezeket a népszerű Blog bejegyzéseket is

Milyen a jó pelenkázó táska? 

Ez az a felszerelési tárgy, ami a legtöbb kisgyerekes anyukának alapdarab. Azonban - ellentétben a többi női táskával - ezt nem elsősorban esztétikai szempontok alapján választjuk ki, hanem a legfontosabb tulajdonsága a használhatósága. Ha most hirtelen levert a víz és lesápadál, hogy le kell mondanod a stílusos és nőies táskákról, akkor megnyugtatlak: egy praktikus mommy bag is lehet gyönyörű!

Milyen a jó pelenkázó táska? Legyen elég nagy!

Elképzelhetetlen mennyiségű holmi lesz az, amit gyakorló anyukaként magával kell cipelnie az embernek. Nem csak a praktikus holmik, de olyanok is, amikhez a gyerek ragaszkodik. 

Milyen a jó pelenkázó táska? Elegendő számú zseb!

Szóval adva van egy hegynyi cipelnivaló, ami nem csoportosítható, de mindegyik darabja kulcsfontosságú. Ebből következik a második szempont: a pelenkázó táskának legyenek zsebei. Lehetőség szerint elég sok és az sem árt, ha tartozik hozzá egy kisebb nesszeszer. A telefon, kulcs jóval praktikusabban tárolható ezekben, mint a táskabelsőben, a pelus és a kilötyögő tea alatt. 

Milyen a jó pelenkázó táska? Legyen vízálló, nemcsak kívűl, belül is !

A harmadik nagyon fontos tulajdonsága a pelenkázó táskának az anyaga. És itt nem elsősorban a dizájner anyagválasztás a lényeg, sokkal inkább az, hogy legyen vízálló, vízlepergető hatású. Kívül-belül. 
Kívülről az elemek fogják tépázni: Eső, sár, pocsolya, ahová véletlenül lerakja az ember, mert ez az utolsó dolog amire figyel éppen. Belülről pedig a cumisüveg, tea, bébiétel tartalma fog garantáltan kilötyögni. Ehhez kapcsolódik az is, hogy a színe legyen “sártűrő” vagy legalábbis olyan, amin nem látszik meg minden kis kosz. Sőt, az is előfordul, hogy az apja viszi sétálni a gyereket, táskástul, és lehet hogy nem szívesen vesz vállra egy pink tüneményt. 

Milyen a jó pelenkázó táska? Hordható legyen kocsin, vállon, kézben, mindenhozgy !

Apropó, vállra vétel. Az se mindegy, hogyan cipeli az ember. Ráakasztja a babakocsira, vállra veszi vagy kézbe? A jó pelenkázó táska sokféleképpen hordható, állítható pántokkal, vállon vagy háton, szatyorként a két fülénél fogva.  

Érdemes még azt is végig gondolni hogy merev kivitel legyen-e, ez egyéni ízlés kérdése, de a talpa mindenképp legyen merevített, sokkal könnyebben pakolható, használható, mintha egy feneketlen zsákba pakolna az ember. 

A legvégső teszt pedig egy szituációs gyakorlat: nyitható, elérhetőek-e a zsebek egy kézzel, fél kézzel lógatva, nem odanézve is? Ha igen, alighanem megvan a nyertes. :)

Emellett már csak azt kell kitalálni, mi lesz a táska sorsa, ha kinő a gyerek a pelenkás korból. El is lehet adni vagy ajándékozni, de egy nagy, jó sok rekesszel felszerelt, strapabíró táska jól jön bevásárlásnál, utazásnál, strandolásnál is. Már csak ezért is megéri jó anyagú, tartós, jó minőségű, klasszikus kinézetű táskát venni, mert lehet, hogy sokáig lesz hű társ egy ilyen shopper bag. :-)

 

 

Kérdés esetén keress bizalommal az alábbi elérhetőségeken: 

Kapcsolat 

info@bubbaland.hu

06 20 411 58 41

Tartalomhoz tartozó címkék: babakelengye