Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A babafészek mire jó? - Tippek, trükkök, tanácsok!

Nézd meg ezeket a népszerű Blog bejegyzéseket is

Boho Palms Light La Millou prémum babafészek

 

 

A babafészek mire jó? 1. Előnyök

 

A legtöbb kismama fejében minimum egyszer felmerül a kérdés: a babafészek mire jó, lesz rá szükségem? A babafészek Svédországból származik, ott már a nyolcvanas évektől kezdve használják a szülészeteken.

Innen indult hódító útjára ez a szuper baba termék, ami azóta is töretlen népszerűségnek örvend, és most már hazánkban is egyre több család használja és szereti. Rengeteg előnye van a babafészeknek, amit igyekszem neked felsorolni ebben a bejegyzésben.

 

 

A születést követő pillanatok, órák

 

A svéd szülészeteken pólya helyett használják akár már az inkubátorokban is, mert szerintük így a baba egy olyan puha ölelő közegbe kerül, ami nagyon hasonlít az anyaméhre, és így kevésbé tűnik neki furcsának az az új világ, amibe megszületett. 

 

Mivel nyitott a fészek, így jobban megmarad az édesanyával a bőrkontaktus is. Ez nagyon fontos; szerencsére már idehaza is felismerték az "arany óra" jelentőségét a szülészeteken, és bár még a pólya van használatban, szerintem jó úton haladunk a kötődő nevelés támogatásában a magyarországi kórházakban is.

 

 

 

A babafészek mire jó? 2. Az első napok otthon

 

Amikor hazaérkeztek kisbabáddal a kórházból, fontos lesz, hogy legyen egy saját kuckója a kezdetektől, amit megszokhat, és biztonságban érezheti magát.

Ekkor fog majd tudatosulni benned, hogy a kiságy, amit korábban megvásároltál, nem is olyan kicsi a babához viszonyítva. Főleg ha gondolva a hosszabb kihasználhatóságra, te is 70x140 cm-es ágyat szereztél be, ahogy mi is.

 

 

La Millou babafészek Wild Blossom

 

A baba kezdetekben egészen el fog veszni benne. Valójában ez túl nagy tér neki eleinte, nincs semmi, ami körülölelné, védené úgy, mint ahogy azt megszokta az anyaméhben.

Ha beteszed a kiságyba a babafészket, ez a tér rögtön lecsökken egy számára sokkal megnyugtatóbb pihe-puha közeggé. A puha peremhez hozzá tud bújni, és máris megvan az a kuckós élmény, amire élete első kilenc hónapjából emlékszik.

 

Önmagában ez a kuckós élmény is óriási előnye a babafészeknek, de valójában még csak itt kezdődnek a pozitívumok. 

 

 

A babafészek mire jó? 3. - Együttalvás a babával

 

Ha úgy döntötök, hogy a babával egy ágyban szeretnétek aludni, akkor a babafészek peremének köszönhetően biztos lehetsz benne, hogy a baba nem fordul ki belőle, és nem eshet le a földre, továbbá ti sem fogtok ráfeküdni véletlenül.

Ha később úgy látjátok jónak, hogy ideje a gyermeket beköltöztetni a saját kiságyába, a fészek használatával jóval egyszerűbb lehet a beszoktatás, hiszen ő ugyanabban a közegben marad, amit addig megszokott.

 

prémium babafészek együtt alváshoz

ez kell nekem

 

 

Nálunk a kiságyba beköltöztetés észrevétlenül lezajlott a kislányunk két hónapos korában. Addig együtt aludtam vele úgy, hogy ő mellettem a babafészekben feküdt.

Az első két hónapban a baba nem igazán tud különbséget tenni nappal és éjszaka között. Ezért nekem sokkal kényelmesebb volt az együtt alvás, mert anyatejes babaként kislányom éjjel-nappal 2-3 óránként evett. Így egyszerűbb volt az ágyban megetetni, anélkül, hogy mindig ki kellett volna kelnem az ágyamból, és átsétálni hozzá a másik szobába.

 

Féltem tőle, hogy milyen lesz, ha hirtelen külön szobában alszunk; meghallom-e, felébredek-e rá, ha jelez, hogy fent van. Megnyugtatok mindenkit, meg fogod hallani!  wink

A külön szobában alvás csak engem viselt meg az első pár napban, kisbabánk semmit nem vett észre belőle, vagy legalábbis mi semmi jelét nem láttuk rajta.

 

 

A babafészek mire jó? 4. - Hol használhatom még?

 

A babafészket nemcsak az ágyban használhatod, az a nagyszerű benne, hogy bárhova magaddal viheted benne babádat: kimehettek a nappaliba a kanapéra, magaddal viheted gyermeked a fürdőszobába vagy a konyhába, amíg főzöl vagy eszel.

Akár a kertben vagy a teraszon is használhatjátok, hiszen az alja megfelelően puha, így a kicsi mindig kényelmesen fog benne feküdni. 

 

babafészek

 

A fészek alakja és a szélei segítenek abban, hogy a babád ne ébredjen fel moro reflex esetén. Tudod, ezek azok az önkéntelen végtag mozgások, amikre a csecsemő felébredhet. A fészek pereme védelmet nyújt a bölcsőben vagy a kiságyban, megakadályozva, hogy a gyermeked beüsse a fejét vagy a lábát a kemény anyagba.

 

A nálunk kapható babafészkek alja légáteresztő, anti-allergén habmatrac, ami pontosan annyira lágy, amennyire fiziológiailag a baba gerincének szüksége van rá.

 

khaki nagy méretű babafészek

mutasd mind

 

 

A babafészek mire jó? 5. Amely együtt nő a babáddal

 

Az esetek döntő többségében a babafészek beválik, nagyon megszereti mind a baba, mind a szülők.

Pár hónap múlva viszont, amikor kinövi a baba, válaszút következik: vagy elfogadja, és nyugodtan alszik a baba tovább az ágyában immár a fészek nélkül, vagy ha nyugtalanabbak lesznek az éjszakák, mert hiányzik a kuckó, a szülő vásárol egy nagyobb fészket.

 

Az is elő szokott fordulni, hogy a szülők egyből nagy méretű babafészket vásárolnak (egyes gyártók kínálnak különböző méretű fészkeket), viszont ezzel pont a lényeg veszik el. Hiszen a babafészek fő funkciója, hogy körülölelje a babát, érzékelje a peremet minden oldalról.

Ez egy nagy fészekben nyilvánvalóan nem valósul meg. 

 

A La Millou XXL babafészkünk hatalmas előnye, hogy állítható mérete miatt együtt nő a babáddal, így sok-sok hónapon keresztül lehet a gyermeked kuckója, és szükségtelen lesz nagyobb méretű babafészket vásárolnotok, ha beválik.

 

kinyitható babafészek

szeretném

 

A fészek pereme zsinórral van összehúzva, és ezáltal a fészek mérete állítható. Később, a nagyobb babáknál ki is oldható teljesen a lábrész, így a gyermeked a fészekben maradhat, de a mozgásban mégsem lesz akadályozva.

 

Mielőtt megvásárolnál egy babafészket a fentieken túl két dologról mindenképp győzödj meg!

 

Az első a tisztíthatóság, hiszen mint minden, amivel a baba érintkezik, fontos, hogy makulátlanul tiszta legyen, így szükséges lesz a mosása.

A webshopunkban található fészeknek a matraca eltávolítható; megkönnyítve ezzel a termék tisztítását.

 

A második még fontosabb szempont a biztonság.

 

Rengeteg olyan babafészket lehet manapság kapni, aminek a peremét szalaggal vagy zsinórral lehet összefogni. A szabadon lévő zsinórba belegabalyodhat a baba, ami jobb esetben csak az álmát zavarja meg, azonban jó ha tudod, hogy fulladást is okozhat!

 

A nálunk kapható La Millou XXL babafészek szintén zsinórral húzható össze, és rögzíthető a kívánt méretre, viszont a fészek vége egy bársonyosan puha anyaggal van borítva, ami a zsinórt elrejti a baba elől, így teljesen biztonságos.

 

dinós babafészek

 

Ár szempontjából bár vannak alacsonyabb árfekvésű termékek, mégsem ajánljuk őket, ugyanis ezekben a fészkekben hónapokon keresztül több órát, akár fél napot tölt majd el gyermeked.

 

Ezért különösen fontos hogy minőségi, biztonságos anyagok és első osztályú gyártási technológiával készült termékeket biztosítsunk számotokra. Termékeink megfizethető árú babafészkek, azonban a prémium anyagok és maximális minőség jellemzi valamennyit.

 

különleges mintájú, egyedi babafészekek

imádom

 

Kérlek vedd figyelembe, hogy még a legbiztonságosabb körülmények között is elengedhetetlen a szülői felügyelet, de a La Millou babfészekkel nagyobb biztonságban tudhatod gyermekedet. A babafészek nem használható babahordozóként; tilos gyermeket hordozni benne!

 

Ha szeretnéd megtudni, hogyan tisztíts a babafészket, úgy, hogy véletlenül se essen semmi baja, olvasd el a babafészek mosása című írásunkat.

 

 

Kérdés esetén keress bizalommal az alábbi elérhetőségeken: 

Kapcsolat 

info@bubbaland.hu

06 20 411 58 41

Bubbaland prémium bababolt Judit és Szofi