Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

"Csodatakaró" - Baba takaró eukaliptuszból

Nézd meg ezeket a népszerű Blog bejegyzéseket is
"Csodatakaró" - Baba takaró eukaliptuszból

Hallottál már az eukaliptusz takaró csodálatos tulajdonságairól? Ha a válaszod igen, neked már biztosan van is otthon egy darab. Ha pedig nem hallottál még róla, akkor,,, Ismerd meg az eukaliptusz baba takarók előnyeit!

Eukaliptusz takaró babák és kisgyermekek részére

Az eukaliptusz fonalból készült gyerek takaró az év újdonsága, amely számos kiemelkedő tulajdonsággal rendelkezik.

„Az eukaliptusz lágysága, puhasága és rugalmassága a természetes selyemhez hasonlítható. Ezért a csodatakaró név terjedt el róla.”

Az eukaliptusz fonalról és a gyártásról röviden

Az eukaliptuszfonal fenntartható ökológiai gazdaságból, vegyszer használatot és öntözést mellőző erdő ültetvényekről származik. Az eukaliptusz fa nagyon gyorsan növekszik, elérve akár a 100 méter magasságot is, nem igényel öntözést és növényvédő szerek használatát sem. Az eukaliptusz tehát 100%-ban megújuló és környezetbarát nyersanyag.

 Az eukaliptusz fát aprítják, majd természetes cellulózzá alakítják. Ezt követően nanotechnológiás eljárással selymes és puha szálakat, fonalat készítenek belőle. Ezt a fonalat pedig végül csúcsminőségű, bőrbarát ágyneműk, párnák és takarók varrására használják az egész világon.

 

 

Az eukaliptusz takarók megjelenésükkor azonnal komoly versenyt jelentettek a hagyományos pamut, gyapjú, selyem és az egzotikus bambusz termékekkel szemben. Az eukaliptusz takaró „csodatakaró” néven indult világhódító útjára.

A takaró előállításához termékeink gyártója egy neves osztrák cég fonalát használja, amely számos díjat, kitüntetést és tanúsítványt nyert az alapanyaggal és magával a gyártási folyamattal kapcsolatban is.

 

A ruhatervezők és a sok híres divatmárka manapság szívesen választja ezt az új anyagot, amellyel az Eco/környezettudatos kollekciókat vezetik be világszerte. Pár példa az eukaliptusz anyagot választó világcégek sorából : VICTORIA SECRET, GUESS, LEVI'S, TRIUMPH, ASOS, H&M, MARC O’POLO.

Az eukaliptuszfonal páratlan előnyös tulajdonságainak köszönhetően pedig manapság a baba és gyermek textilpiacot forradalmasítja.

 

A baba takaró tulajdonságai:

-antibakteriális és antiallergén: felületén a baktériumok és a gombák nem tudnak megtelepedni továbbá a poratkák populációinak sem kedvez.

-biológiailag lebomló: anyaga 100%-ban környezetbarát és lebomló, nem szennyezi a természetet

-hőszabályozó és lélegző: - A rostok a megfelelő páratartalom fenntartása révén segítik a testhőmérséklet szabályzását. A szálak felszívják és elvezetik a nedvességet. Ugyan ez egy vékony babataka jó hőátadásnak köszönhetően az évszaktól függetlenül ideális hőmérsékletet tart fenn. Nyáron hűvös, télen meleg.

-felszívja a nedvességet: Megnövelt lélegzőképességének köszönhetően a rostok sima felülete hatékonyabban szívja fel a nedvességet, mint a pamut. A takaró segíti a természetes hőszabályozást és a gyermek bőrét szárazon tartja, megakadályozza a beizzadást. Ezzel a tulajdonságával egy kiváló nyári takaró babáknak

-puha és tartós: az eukaliptuszfonal kétszer olyan puha, mint a pamut. A fonal tartósabb és ellenállóbb az ismételt mosási és szárítási ciklusoknak. Bátran ajánljuk mindennapi használatra, a gyakori mosás és szárítás ellenére is hosszú élettartamú lesz

-hypoallergén: - nem provokálja a nyálkahártyát, meggátolja irritáció kialakulását. Különösen előnyös újszülött takarónak az allergiában és az asztmában szenvedőknél.

A  fent felsoroltak alapján ez a baba takaró tökéletes választás az igényes szülők és a környezettudatos vásárlók  számára.

 

 

Tanúsítványok, jelölések, díjak:

Biológiailag lebontható / kompozit - A belga tanúsító cég, a TUV AUSTRIA BELGIUM NV, a nemzetközi szabványoknak megfelelően megerősítette a szálak biológiai lebonthatóságát. A szálak biológiailag lebonthatók mind a talajban, mind a tengervízben, és ipari és háztartási komposztálásra is alkalmasak.

Európai Környezetvédelmi Díj - az Európai Bizottságtól kapott „Környezetvédelmi Díj” -t a „Technológiai díj a fenntartható fejlődésért” kategóriában (2002).

OEKO-TEX® Standard 100 - Ez a világméretű szabvány garantálja, hogy körülbelül 2000 vegyi anyagot egyáltalán nem használnak, vagy hogy a maradékanyagok nagyon szigorú korlátok között maradnak a textilgyártásban. A babatermékek elsőszámú minősítő tanusítványa.

FSC® és PEFC ™ - Az FSC® és PEFC ™ tanúsítások megerősítik, hogy az eukaliptusz fenntartható forrásokból származik.

Kérdés esetén keress bizalommal az alábbi elérhetőségeken: 

Kapcsolat 

info@bubbaland.hu

06 20 411 58 41

 

Tartalomhoz tartozó címkék: babalátogató ajándék babakelengye