Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ikrek szoptatása

Nézd meg ezeket a népszerű Blog bejegyzéseket is

Ikrek szoptatása

Először is, fel se merüljön benned, hogy lesz-e elég tejed mindkettőjük számára! Gondolkodj pozitívan és ne stresszelj előre feleslegesen! 

Mivel nincs 2 egyforma gyerek, így mindenkire érvényes tipp nincs, de vannak olyan tapasztalatok, javaslatok, amelyek sok ikres anyukánál beváltak.

Azt javaslom, hogy először próbálkozz egyenként a gyerkőcökkel, ismerkedj a helyzettel, tapasztald ki, melyik ikernek mi a jó, hogyan jó.

 

 

Ikrek szoptatása - Szoptatós párna

 

A szoptatós párna az 1 gyerekes szülőknél is hasznos dolog, itt még inkább az lesz. Lényeg, hogy kényelmesen elférjen a baba és Neked is kényelmes legyen. A párna funkciója az, hogy megtartsa a babádat önmagában, ne a te terhed legyen tartani a súlyát, illetve hogy felszabaduljon a kezed.

 

Ikrek szoptatása - Mellszívóval vagy anélkül

 

Van aki kézzel jobban tud cicit fejni, van akinek a mellszívó lesz nagy segítség, itt is ahány ember, annyi szokás. Tapasztald ki, neked hogy megy könnyebben. Nem muszály vásárolni, javaslom hogy először csak kölcsönözz egyet, így sok kiadástól tudod megvédeni magad, ha mégse jönne be a gépi fejés.

Próbálj felváltva mindkét oldalról ciciztetni, akár 1 cicizésen belül is cserélve őket, hogy ne szokjanak meg kizárólag egyféle tartást.

Nagyon fontos, hogy a szülést követően mindkét pici a lehető leghamarabb cicire kerüljön, legyen meg a bőrkontaktus és érezzék az anya illatát. Ne válasszük őket külön, lehetőleg együtt , egymás mellett tartsuk őket az első pillanattól kezdve, hogy erősödjön bennük az élethosszig tartó kötelék.

 

Ikrek szoptatása - A legjobb póz

 

Kedvelt póz a hónalj tartás, amikor is az ikrek egyszerre vannak cicin, ha van elég tejes, ezzel időt takaríthatsz meg magadnak és nekik is sokkal jobb, hiszen szoptatás alatt is érzik egymás közelségüket.

 

Ikrek szoptatása - Merj segítséget kérni ! 

 

Szülőnek lenni nem könnyű az első időszakban, főleg ikres szülőnek lenne nem az. Kifejezetten ajánlom, hogy ha tudsz, kérj segítséget. Szüleid, párod, anyósod, idősebbik testvér, bárki nagy segítségedre lehet. Ebben az időszakban a pihenésen, az egymásra hangolódáson van a fókusz, a házimunkát és egyéb feladatokat próbáld meg másoktól kérni.

 

 

Kérdés esetén keress bizalommal az alábbi elérhetőségeken: 

Kapcsolat 

info@bubbaland.hu

06 20 411 58 41

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: szoptatás