Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Baba és gyerek bukósisak

Védd meg gyermeked a fejsérülésektől bukósisak használatával! 

Bukósisakjaink megfelelnek a legmagasabb biztonsági előírásoknak és állítható méretűek a tökéletes illeszkedés érdekében. Használata kényelmes, mivel egyben könnyű és masszív, valamint jól is szellőzik. A sisak belseje ütközést elnyelő funkcióval rendelkezik. Ha a szabadba indultok, ne hagyjátok otthon semmiképp!

  

Rendezés:

Baba bukósisak - Biztonság mindenek előtt

 

Felnőttként sokan nem kedvelik hordani a bukósisakokat. Leginkább a hölgyek körében nem annyira kedvelt ez a kiegészítő. Hiszen tönkre teszi a frizurájukat, lenyomja a hajukat, hülyén áll, és sorolhatnám még tovább milyen kifogásokat hoznak fel ellene.

Azonban az utóbbi években valamiért mégis „divat” lett hordani, görkorcsolyázáshoz, biciklizéshez, síeléshez. De ne feledjük el a legfőbb okot, amiért hasznos és szükséges hordani, ez pedig a biztonság. És ha gyermekünkről van szó, akkor pedig ez a tényező elengedhetetlen.

 

 

Baba bukósisak - Ami kötelező, azt általában nem szeretik…

 

Ha Te sem szereted hordani, miért is csodálkozol, ha gyermeked sem. Az első indok, amiért a gyerekek általában nem szeretik a bukósisakot, mert úgy adjuk rájuk, hogy ezt bizony kötelező hordaniuk. Egy másik ok lehet, hogy nyomja a fülét, a fejét, böki a nyakát a csat. De mindezek mellett számos dolog szól mellette, amiért mégis szükséges hordatni velük. 

 

Amíg gyermeked nem tanul meg biztonságosan, futóbiciklizni, rollerezni vagy támasztók nélkül egyedül kerékpározni mindenképp azt javaslom, hogy a kis fejére húzzatok egy baba bukósisakot. Rengeteg kellemes és vidám szín közül választhattok. Biztos vagyok benne, hogy fiúk, lányok mind találnak maguknak tetsző színt a széles szín palettán. 

 

 

Baba bukósisak - Előzzük meg a játék közbeni kisebb baleseteket

 

A kerékpárról, kismotorról leszállva is hasznos lehet, ha gyermeked fején marad a sisak. Nem kell azzal bíbelődni folyton, számára értékes időt vesztegetve a játszási időből, hogy kicsatoljátok, levegyétek fejéről a sisakot. Előfordulhat, hogy kergetőzés közben megbotlik a pici, elesik és máris beütheti a kis fejét. 

 

Sok gyerek szeret fára mászni. Gondoljunk csak a profi hegymászókra, ők is viselnek bukósisakot. Játékosan is megbarátkoztathatjuk a gyermekeket ezzel a kiegészítővel. Amint a bátor hegymászókat fogjuk példaként felhozni, biztos hogy szívesen viseli majd ő is a fején.

 

baba bukósisak scoot and ride

 

 

Baba bukósisak - Funkcióik és védelem

 

A bukósisakot kívülről rendkívül kemény védőhéj fedi. Ez megakadályozza, illetve megelőzi az esetleges töréseket, repedéseket. A puha belső pedig ütközést elnyelő funkcióval rendelkezik. Amely nagyon kényelmes, komfortos viselet is egyben. Mivel a kisgyermekek fejének körmérete más és más, egy belső fejpánt állításával választhatod ki a megfelelő méretet. 

 

Nagyon is fontos, hogy a fejéhez igazítsd a méretet. Hiszen az sem jó, ha szoros, viszont akkor sem véd megfelelően, ha túl nagy és lötyög a kis fején. Az XXS - S fokozatmentes állítás segít a megfelelő méret beállításában. A sisak egyik fül részétől a másikig, gyermeked álla alatt bekapcsolva biztonsági kapoccsal ellátott pánttal erősítheted még jobban a fejére a sisakot. Ez is segít abban, hogy a kis gézengúzok fejéről az önfeledt játék közben sem essen le a bukósisak. 

 

Baba bukósisak - LED világítás is van ! 

 

Minden gyerek szereti a fényeket, a villodzó játékokat. A Scoot and ride bukósisak hátsó részén piros LED világítás található, mely a még jobb láthatóságot biztosítja. Így az esti szürkületben is nyugodtan rollerezhettek kint az utcán. 

 

Nap ellen is véd…

 

Mindamellett, hogy véd a sérüléses balesetek által okozott horzsolásoktól, sebektől egyéb védő funkciója is van. Véd például a nap káros sugarai ellen is. Hiszen gyermeked mikor máskor rollerezne a legnagyobb lelkesedéssel, mint amikor a legjobban süt a nap. Nem kell egyből az árnyékba parancsolnod őt és pihenőre „kényszerítened”. A bukósisak kialakításának köszönhetően gyermeked fejét egészében védi és árnyékot biztosít a tűző nap sugarai elől is. 

 

A bukósisakokat már 1 éves kortól ajánlott hordani. A példamutatás ebben az esetben is fontos. Hordjad Te is, együtt nagyon vagányak és menők lesztek!

 

 

Összefoglalásul a legfontosabb követelmények egy gyerek bukósisakkal kapcsolatban

 

  1. Megfelelő illeszkedés: A sisaknak megfelelően kell illeszkednie a fejre, hogy biztosítsa a védelmet.

  2. Biztonság: A sisaknak meg kell felelnie a vonatkozó biztonsági előírásoknak és szabványoknak, és meg kell védenie a gyereket a fejsérülésektől.

  3. Kényelem: A gyereknek kényelmesen kell viselnie a sisakot, hogy ne zavarja használat közben.

  4. Súly: A sisaknak nem szabad túl nehéznek lennie, hogy a gyerek ne érezze túlzott terhelést a fején.

  5. Szellőzés: A sisaknak megfelelő szellőzéssel kell rendelkeznie, hogy a gyerek feje ne melegedjen túl hosszabb használat során.

  6. Láthatóság: A sisaknak meg kell felelnie a vonatkozó láthatósági előírásoknak, hogy a gyerek jól látható legyen a közlekedésben.

  7. Tartósság: A sisaknak tartósnak kell lennie, hogy sokáig használható legyen, és megvédje a gyereket a fejsérülésektől.

  8. Tisztíthatóság: A sisaknak könnyen tisztíthatónak kell lennie, hogy megfelelő higiéniát biztosítson a gyerek számára

gyerek bukósisak