Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rácsvédő kiságyba meddig kell?

A gyerekágy rácsvédővel kapcsolatban megoszlanak a vélemények.

Van aki szerint nagyon hasznos, mások ellenzik; érveknek se szeri, se száma mellette és ellene. Mindenestre a legtöbb anyuka nem szeretné hallani, ahogy a baba feje kopog a rácson. 

Arról azonban nem sokszor esik szó, ha már használjuk a kiságyba rácsvédőt, akkor meddig hagyjuk a kiságyon?

A helyzet az, hogy mint a gyerekek körül általában, minden helyzet és minden kicsi más és más. Mindenkinek saját magának kell eldöntenie, használja-e a rácsvédőt kiságyra.

 

 

Megvannak ennek a darabnak az előnyei:

 

  • védi a kisbaba fejét, nem verődik a rácsoknak
  • nem engedi, hogy a keze, lába, bármije beszoruljon a rácsok közé
  • ugyanígy nem engedi kihullani a cumit, az alvós állatokat
  • használhatjátok bölcsőben vagy mózesben is
  • és nem utolsó sorban jól néz ki:

 

 

a steppelt rácsvédőnk egyszínű és bársonyosan puha; a koronás steppelésnek köszönhetően nagyon elegánssá és letisztulttá teszi a babaszobát.

A mintás pamut rácsvédőink pedig az eszméletlenül trendi mintákkal hódítanak, és teszik a babaszobát piszkosul vagánnyá vagy épp ellenálhatatlanul bájossá.

 

la millou rácsvégő

 

 

Meddig lehet használni a rácsvédőt kiságyba?

Ez attól is függ, milyen habitusú a gyerek és hogyan fejlődik. Egy baba, amelyik még nem tud ülni, nem lát ki a rácsvédőn, őt akadályozhatja a nézelődésben. Ugyanakkor van olyan csecsemő, aki nem tud elaludni, ha túl sok inger éri, számára ez az elszeparáltság kedvező az alváshoz. 

Nagyon kicsi korban is képesek a babák helyet változtatni, odébb kúszni. Ezért fontos, ha van baba rácsvédő, az érje a kiságyat körbe! Nagyobb korban forgolódnak, beverik a fejüket. Az is előfordul, hogy forgolódás közben a keze vagy a lába véletlenül kicsúszik a rácsok között. Egy 3-6 hónapos baba arra még nem képes, hogy vissza is húzza, így számukra is jó dolog a kiságy rácsvédő.

 

 

la millou rácsvédő

Mindent összevetve egy fél évet biztos, hogy használni kell a babaágyba rácsvédőt. Utána már egyéni ízlés kérdése, lehet hogy fennmarad, amíg kinövi a gyermek a kiságyat. De van ahol a baba gyűri, rángatja, ott hamarabb lekerül.

Van olyan eset is, amikor a gyerek azért húzkodja, mert nem lát ki mögüle, és szeretne kukucskálni. 

Ahol viszont a pici nem bántja, ott érdemes egy oldalon tovább fenntartani, hogy a dolgok, állatok legalább ott ne tudjanak kipotyogni. Jó szolgálatot tehet a fal felőli oldalon, védi a hidegtől a babát.

Mindemellett saját tapasztalatból mondom, hogy a kicsik szeretnek bekuckózva elaludni; a puha rácsvédőhöz fúrni a kis fejüket, vagy megtámasztani a hátukat.

Az én kislányom már 18 hónapos, és még fent van a babaágy rácsvédő; igaz, csak az egyik oldalon, ahol általában aludni szokott. Úgy vettem észre, hogy neki elalvásnál segít, hogy a rácsvédő kizárja a külvilágot. Amikor pedig felébred, akkor az ágy másik végében, ahol nincs rácsvédő, tud nézelődni.

 

 

 

Összességében a rácsvédő babaágyba is olyan mint a legtöbb dolog a babák közelében: Mindig az adott szituáció mondja meg, szükség van-e rá vagy nem. Van, akinél rengeteget segít, és van ahol csak zavaró. Valószínűleg ahogy nő a gyerek, ki fog derülni, meddig érdemes fenntartani a rácsvédőt.

Kérdés esetén keress bizalommal az alábbi elérhetőségeken: 

Kapcsolat 

info@bubbaland.hu

06 20 411 58 41