Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Milyen a jó szoptatási pozíció?

Nézd meg ezeket a népszerű Blog bejegyzéseket is
Judit
2021. 01. 03. 21:14:22

 

Szoptatási pozíciók 

 

Többféle szoptatási pózban szoptathatod babádat, és az is teljesen normális, ha menet közben ezeket a pozíciókat változtatod. Nincs olyan, hogy rossz vagy jó szoptatási pozíció csupán az a lényeg, hogy olyan pozíciót válassz amelyben kényelmesen érzed magad: - Nem feszülsz meg, vagy nem kell erőből megtartanod magad.

 

Figyelj rá, hogy ne csak egy mellből szopjon, hanem mindkét mellből felváltva egyen a babád. Fontos az is, hogy a baba szája egy vonalban legyen a mellbimbóval. A legtökéletesebb ha a baba álla és az orra hegye érinti a mellett szoptatás közben.

 

 

Ideális szoptatási pozíciók - Fekve szoptatás

 

Ha fekve szeretnél szoptatni, a legkényelmesebb pozíció ha a baba is és te is oldaladon fekszetek. Nyugodtan érjen össze a hasatok is, ez a babának is a mamának is kellemes érzés.

Ennél a pozíciónál nagyon figyel arra, ha éjszaka vagy nagyon fáradtan szoptatsz, akkor nehogy elaludj közben. Alvás közben a baba száját és orrát el is zárhatod, így megvan a veszélye, hogy nem kap majd levegőt.

 

A fekve szoptatás másik kedvelt formája, mikor az anya kb 45 fokos szögben hanyatt fekszik, majd az újszülött az anya hasán fekszik arccal lefelé. Ilyenkor a baba fekve szopik és a kezei a mellhez érnek. A mellett eközben simogathatja, érintve megnyugtatja magát.

 

 

Megnézem a párnákat!

 

Ülve szoptatás
 

 

Háromféle pozícióban is szoptathatsz ülve:

 

 

Közkedvelt pozíció, mikor a baba a hátán fekszik te pedig az alkaroddal támasztod meg, miközben a fejét a kezeddel tartod. A lába pedig a hátad mögött van kinyújtva.

 

Ehhez a pozícióhoz egy szoptatós párna használatának igen nagy hasznát veszed, mivel megfelelő magasságba tudod tartani ezzel a babádat erőfeszítés nélkül.

Ezt a pozíciót császármetszés után, vagy a többgyermekes szülők is nagyon kedvelik

 

A 2. kedvelt ülő pozíció mikor a baba az oldalán fekszik, és a karoddal úgy támasztasz alá, hogy a teste feléd forduljon. A tenyereddel tarthatod a kicsi popsiját, míg a könyököddel a fejét tudod megtartani.
 

A 3. ülő szoptatási pozíció, mikor a baba ismét az oldalán fekszik, te pedig a karoddal támasztod meg.

 

A tenyereddel tartod a fejét, a könyököddel pedig a popsiját. Ezt a pózt kereszttartásnak is nevezik, mivel mikor a jobb melledre teszed, a bal karoddal tartod a kicsit.

 

Ha a bal melledre teszed akkor pedig a jobb karoddal tartod meg a babát szoptatás közben.

 


 

Én is szeretnék egy ilyent!

 

 

Kedvelt pozíció nagyobb babáknál, mikor kisbabád az öledben ül függőleges helyzetben. Azzal a karoddal tartsd, amelyik oldalról éppen eszik, a másik kezeddel pedig a melledet foghatod, hogy könnyebben tudjon szopizni.
 

Ha megtalálod mindkettőtök számára az ideális szoptatási pozíciót, annál tovább élvezhetitek ezt a bennsőséges kapcsolatot.

 

 

 

Amire még jó ha odafigyelsz, hogy a szoptatás ideje alatt számos vitaminból és tápanyagból többre van szükséged, ezért kiemelt figyelmet kell fordítani a vitaminpótlásra szoptatás ideje alatt.

 

Táplálkozásod legyen kellő mennyiségű és egészséges, de a népi hiedelmekkel ellentétben nem kell kettőtök helyett enned.

 

Sok sikert kívánok Neked a minél hosszabb és egészségesebb szoptatáshoz! Hidd el nekem ennél is igaz a mondás, hogy minden nap ajándék !: )

 

 

 

 

Kérdés esetén keress bizalommal az alábbi elérhetőségeken: 

Kapcsolat 

info@bubbaland.hu

06 20 411 58 41

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: szoptatás