Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Utazás babával / gyerekkel

Nézd meg ezeket a népszerű Blog bejegyzéseket is

Egy utazás babával, gyerekkel álom is lehet, és rémálom is. Sok dolog szól mellette: mivel sokat alszik, ezért könnyen magunkkal vihetjük. Az is nyomhat a latban, hogy sok repülőjáratra ingyen szállhatunk fel a 3 év alatti gyerekkel.

Ugyanakkor mindenki találkozott már repülőn, vonaton szakadatlan síró, nyugtalan babával, ami - valljuk meg - se szülőként, se utas társként nem kellemes. 

 

 

Utazás babával - mekkora gyerekkel lehet utazni?

 

Nyilván egy újszülöttel nem kelünk útra, de 3-18 hónapos babával már könnyen lehet utazni. A 3. hónapra már kialakul egyfajta rutin, megismered a baba igényeit, jellemét. Egészen addig, amíg önállóan nem kezd járni, egy hordozóba téve aránylag könnyű vele az utazás, hisz leginkább az számít neki, hogy legyen körülötte az anyukája, kapjon enni és tudjon aludni eleget. 


Akár hordozóban, akár egy kendőben lehet vinni; általában ebben az időszakban egyszerűen elalszanak akárhol: autóban, babakocsiban.

 

 

Utazás babával, hogy ne egy rémálom legyen

 

Utazás babával - mit vigyünk magunkkal?

 

Röviden: Csak a szükséges és hasznos dolgokat.


Sztereotípia a  kisgyerekkel utazó család a hatalmas pakkokkal, de az igazság az, hogy egy pici babának elsősorban a közvetlen környezete az, ami számít, a rengeteg holmi sokkal inkább a szülők megnyugtatását szolgálja.

Egy könnyű, vékony takaró mindig legyen a táskádban, ami kevés helyet foglal, de praktikus: a repülőn vagy az autóban betakarhatod vele babádat, ha elalszik, de ha menet közben meg kell szoptatnod a picit, akkor akár szoptatóskendőként is beválik. 

Érdemes pár kedvenc játékot vinni, de az is igaz, hogy sokszor olyan dolgokkal szórakoznak el a legjobban amire a szülő nem is gondol: a fény-árnyék játékán, egy üres vizespalackkal vagy falevelekkel, kavicsokkal. 

 

 

Utazás babával, nem álom többé

 

Ha szoptatsz, akkor különösebben sokat az étellel sem kell vacakolni. Ha tápszert eszik, abból érdemes néhány üveggel vinni, vagy ellenőrizni, kapható-e a közelben. 


Kádat is felesleges vinni, a legtöbb helyen maga
a mosdókagyló akkora, hogy könnyűszerrel fürdethető benne a pici. 

Ruhából is a kényelmes a legjobb választás. Napi két garnitúrában érdemes gondolkodni, hisz valószínűleg történnek majd balesetek. Az is előfordulhat hogy kifogysz a készletből, ilyenkor elöblíteni egy ruhát a mosdónál se tragédia.

A kényelem és a könnyű kezelhetőség a legfontosabb, maximum egy nyálfogót vigyél magaddal pluszba, ami kicsit jobban tudja kímélni a ruhát. 

 

 

Utazás babával - Csak lazán!

 

Az utazás, nyaralás elvileg a kikapcsolódásról szól. Ne idegeskedd magad halálra, vedd a dolgokat lazán - ha feszült vagy a gyerek is az lesz, ne idegeskedj mindenen, inkább élvezzétek az együtt töltött időt! Készítettünk egy további blog bejegyzést, ha már megérkeztetek a nyaralás helyszínére, melynek témája: babanapozási tanácsok

 

utazás babával- csak lazán

Kérdés esetén keress bizalommal az alábbi elérhetőségeken: 

Kapcsolat 

info@bubbaland.hu

06 20 411 58 41

Tartalomhoz tartozó címkék: utazás babával