Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Babanapozási tanácsok

Nézd meg ezeket a népszerű Blog bejegyzéseket is

 

Jön a nyár. Amennyiben kétségeid merültek fel a babád napozásával kapcsolatban, segítünk, néhány ötlettel. Ha ezeket betartod, nem kell aggódnod a Nap miatt.

 

 

Babanapozás

 

Csecsemőkorban káros, és sok baj forrása lehet, ha a babád hosszan tartó napsugárzásnak teszed ki. Ezért semmiképp se napoztasd, pláne hosszú ideig.

Ez nem azt jelenti, hogy teljesen vond meg a babádat a napfénytől. Arra szeretnénk rámutatni, hogy szüksége van a napfényre, és a kellő figyelemmel és óvatossággal való napoztatás jótékony hatású is lehet.

 

Hiszen a napfény az ultraibolya sugaraival elősegíti közvetlenül a bőrben a D-vitamin-képződést. A napfény hatására erősödik az immunrendszer, és segíti szerotonin termelést. Tehát, a legjobb, ha a szabadban töltött idő minimális részét tölti a babád közvetlen napfénynek kitéve.

 

 

Babanapozás - fokozatosság elve

 

Nagyon fontos, hogy a csecsemőd bőrét apránként szoktasd hozzá a napfényhez. Mert akár égési sérüléseket is szenvedhet a finom bőre, ami nagy fájdalommal jár.

Előzzük ezt meg a fokozatossággal! Először csak a karokat, lábakat, majd a felsőtestet fürdőztessük, maximum 1-2 percig. Ezt majd emelheted 15 percre, de a babád fejét mindenképpen védeni kell bármilyen fejfedővel.

 

 

Babanapozás – Előzd meg a leégést

 

Mindenképp figyelni kell arra, hogy ha a levegőn altatod a babád, a nap arrébb mehet az alvás ideje alatt. Ilyenkor is előfordulhat a leégés. Ha tudod, töltsd mellette azt a pár percet, amíg napon van.

Ha tényleg alvás idő van, biztosítsd neki a szűrt fényt. Ezt elérheted úgy, hogy a babakocsit leteríted egy vékony takaróval szűri az UV sugarakat. Vagy figyeled a nap mozgását és változtatsz a helyen. Még egy nagy lombkoronájú fa alá is beszűrődhet a napsugár.

 

 

Babanapozás - Strandolás

 

Meglátásunk szerint 1 éves kor alatt ne vigyük strandra a kisbabát. Próbáld a nyaralásotokat elő- vagy utószezonra tervezni, mert kisebb a káros sugárzás. Ha mégis a nyár közepén mentek nyaralni, ha lehet a reggeli és esti órákban vidd strandolni. Mindenképp célszerű beszerezni olyan sátrat, takarót, ami megvédi a babád az UV-sugárzástól.

Tudtad, hogy a bambuszból készült takarók kiváló nedvszívó képességel, és ráaásul UV blokkoló hatással is bírnak?

 

A legnagyobb kihívás a gyereket a vízben megvédeni a naptól. Ha megoldható, 11-15 óra között ne menjen vízbe, inkább este vagy reggel pancsoljon. Bárhol legyetek is, strandon, vagy otthon egy kis felfújható medencében fordítsatok figyelmet, a víz hőfokára is.

Kánikulában is lehűlhet a baba, ugyanis csak a második életévben kezd kiegyensúlyozottan működni a szervezet hő-háztartása. Tehát meleg időben is meleg vízbe ültessük a kicsit, mintha csak fürdene. Lubickolás közben se felejtsük el a védelmet, ha lehet, állíts a medencéhez napernyőt, ha ez nem lehetséges, használj vízálló napkrémet.

Ne felejtsd, a fejét mindig védje valami!

 

 

 

Kérdés esetén keress bizalommal az alábbi elérhetőségeken: 

Kapcsolat 

info@bubbaland.hu

06 20 411 58 41

Tartalomhoz tartozó címkék: Életmód öltözködés