Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mi az a kismama masszázs? Mit érdemes tudni róla? Ajánlott egyáltalán?

Nézd meg ezeket a népszerű Blog bejegyzéseket is

Miben más a kismama masszázs?

 

Egy kismama masszázs elsődleges célja, a normál masszázzsal ellentétben nem a test méregtelenítése, sokkal inkább annak feltöltődése, megnyugtatása. Ebben az állapotodban a masszőr sokkal óvatosabb lesz, finomabb mozdulatokkal fog hozzád érni.

Még ha nem is teheted meg, hogy minden nap végén a masszőr kezei alá feküdj, a tévhittel ellentétben néha engedd meg magadnak mégis ezt a kis kényeztetést kismamaként is. Ugyanis a terhesség időszakában sem kell lemondj az efféle feltöltődésről. Különböző típusú masszázsok léteznek. Mi most a kismama masszázzsal fogunk részletesebben foglalkozni.

 

kismama masszázs - bubbaland.hu

 

 

Miért szükséges és miért hasznos?

 

Egy várandós kismamának is lehet rossz kedve. Illetve ne felejtsük el, hogy a várandósság bizony jár néhány kellemetlenséggel. Egy masszázs akár várandós vagy, akár nem, de a közérzetedre mindenképp jótákony hatással lesz.

Nem csak Rád, kisbabádra is hatással lesz. A kényeztető, simogató érzés hatására testedben endorfin szabadul fel, ezáltal boldogabb, kiegyensúlyozottabb leszel. A masszázs alatt pedig kisbabád elképzelhető, hogy aktívabb lesz. A masszázs után viszont könnyebben szenderül majd álomba.

 

A masszázs nem csak segít ellazulni, de fájdalomcsillapító hatást is tapasztalhatsz. Illetve sok kismama küzd a vizesedéssel terhessége alatt. A masszázsnak noha csak enyhe, de vízhajtó hatása is bizonyított. 

A terhesség alatt tested rengeteg változáson megy keresztül. Ahogy pocakod kezd növekedni, úgy gerincoszlopodat kezdi előre húzni. Ezáltal megváltozik hátizmaid terhelése is. Egy masszázs segíthet a háti és a derék körül megjelenő fájdalmak enyhítésében is.

 

 

Hogyan képzeld el a kismama masszázst?

 

Sok kismama küzd a megfelelő alvó pozíció megtalálásával várandóssága alatt. Ugyanez a helyzet a kismama masszázs során is? Hiszen egy normál masszázs hason fekve történik.

A kismama masszázs esetében azonban ezt ülve, vagy oldalt fekve kell elképzelni. Oldalt fekvő pozíciónál a lábak közé valamint a fej alá puha párnát helyeznek el, a még kényelmesebb fekvő helyzet elérése érdekében. Az ülő pozíciót pedig egy hatalmas gumilabdának támaszkodva tehetik még komfortosabbá a masszőrök.

 

Egy normál masszázzsal ellentétben egy kismama masszázsnál nem fogsz találkozni erőteljesebb, már – már fájdalmat okozó, lazító illetve nyújtó mozdulatokkal. Inkább felszíni, simító mozdulatokkal fognak kényeztetni. Ezek a medence tájékán, a gerinc alsó szakaszán, illetve a comb tájékán is alkalmazhatóak. Vagy a vállak és a nyaki tájékon.

A talpmasszázs szigorúan enyhébb formája végezhető csak. Az alsó lábszár masszírozása lehet picit erőteljesebb, hiszen a masszázs tested ezen részén fejti ki vízhajtó hatását.

 

 

Kismama masszázs - Mikortól meddig?

 

A kismama masszázs a 12. héttől ajánlott. Az első trimeszterben inkább kerüld, még ha addig rendszeresen jártál is masszíroztatni. Onnantól kezdve viszont egészen a 30. hétig nyugodtan kényeztetheted magadat és kisbabádat. 

 

 

Kinek nem ajánlott?

 

Egyedül a veszélyeztett kismamáknak nem ajánlott masszíroztatni terhességük alatt. Hiszen rájuk és kisbabájukra a legkisebb negatív külső inger is rossz hatással lehet. 

A masszázs testünkre, lelkünkre jó hatással van. Éppen ezért ajánlatos masszíroztatni rendszeresen. A terhesség egy nagyon szép időszak a nők életében. Azonban szervezetedre, lelkedre rendkívül nagy hatással van. Elfogadni a sok változást magadon, illetve a körülötted zajló események feldolgozása néha nem lesz egyszerű. Ilyenkor jelentkezz be nyugodtan egy lazító, lelket is simogató masszázsra.

 

kismama masszázs ajánló - Bubbaland.hu

Kérdés esetén keress bizalommal az alábbi elérhetőségeken: 

Kapcsolat 

info@bubbaland.hu

06 20 411 58 41

bubbaland