Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fogzást segítő, fa rágókák - Hogyan nyugtasd meg a babád, ha jön a foga?

Nézd meg ezeket a népszerű Blog bejegyzéseket is
Fogzást segítő, fa rágókák - Hogyan nyugtasd meg a babád, ha jön a foga?

A baba fogzás időszaka talán a legnehezebb periódus a gyerek 6 hónapos korától akár egészen 2 éves koráig. Az nem kérdés, hogy a fogzást segítő rágóka alapkellék egy baba mellett, ha ahhoz az időszakhoz érkezünk, hogy beindulnak a fogcsírák mozgásai. Ám a nagy választéktól könnyen zavarba jöhetünk - milyet érdemes venni, ebben próbálunk most egy kis segítséget nyújtani.

A baba fogzás időszaka talán a legnehezebb periódus a gyerek 6 hónapos korától akár egészen 2 éves koráig.

Baba fogzás - Rágóka, amely nyugtatja és segíti babád

Az nem kérdés, hogy a fogzást segítő rágóka alapkellék egy baba mellett, ha ahhoz az időszakhoz érkezünk, hogy beindulnak a fogcsírák mozgásai. Ám a nagy választéktól könnyen zavarba jöhetünk - milyet érdemes venni, ebben próbálunk most egy kis segítséget nyújtani.

Gyermekfogorvosok tanácsait összegyűjtve készítettünk egy összefoglalót pár fontos tudnivalóval a fogzást könnyítő rágókákról:

 

Baba fogzást segítő rágóka, mikortól lesz szükség rá?

 

6 hónapos kortól várhatjuk az első fogacskák kibújását, a fogzás folyamata azonban már sokkal korábban elkezdődik. Ha olyan jelekkel találkozunk, hogy gyermeked ínye megduzzad, kipirosodik aztán kifehéredik, vagy beindul a fokozott nyáltermelés, éjszaka többször felébred a babád, nyűgös és folyamatosan keres valami rágcsálnivalót, akkor biztos lehetsz benne hogy lassan érkezni fog az első fogacska.

Az egyes babáknál változóak lehetnek a jelek, de mindenkire jellemző, hogy folyamatosan keres valami rágcsálnivalót, amit a szájába vehet és csócsálhat.

Miben segít majd nekünk a rágóka?

 

A rágásnak fájdalomcsillapító hatása van és segíti a fogacskák előtörését. Ilyenkor nagyon jó szolgálatot tesznek ezek a fogzást segítő rágókák, hiszen a rágás enyhíti a gyulladást. 

Ma már számtalan rágóka kapható, melyek a gyermekfogász szakértő szerint mind jók lehetnek a babák számára, a lényeg, hogy antibakteriálisak legyenek és a baba szeresse a kiválasztott rágókát.

Baba fogzás - Higiénia

A higiéniai és antibakteriális szempontok miatt mi a műanyag rágókákat nem ajánljuk, mivel a műanyagon a baktériumok sokkal könnyebben tapadnak meg és szaporodhatnak el. Ezzel szemben az általunk forgalmazott termékek minősített nyírfából készülnek.

A fa természetes antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, a kórokozók nem tudnak megtelepedni a felületén. Lényeges, hogy ha leesik a rágóka a földre, az anyuka sose nyalja le. A kisbabák steril szájjal születnek, ilyen módon pedig rengeteg kórokozót vihetünk át a kicsi szervezetébe.

Minden esetben meleg, szappanos vízzel mossuk le a baba játékait, és időnként fertőtlenítsük is őket.

Kérdés esetén keress bizalommal az alábbi elérhetőségeken: 

Kapcsolat 

info@bubbaland.hu

06 20 411 58 41

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Fogzás